De diverse wereld van vloerkleden

Zodra je een kamer binnenstapt, voelt het meteen fijn en gezellig: klinkt goed, toch? De grond onder je voeten is lekker zacht en ziet er uitnodigend uit. En als je rondkijkt, zie je een mooi kunstwerk op de vloer dat alles in de kamer samenbrengt. Daarom is een rond vloerkleed 200 cm zo gewild. Maar vloerkleden doen veel meer dan alleen de vloer bedekken. Ze kunnen een hele ruimte veranderen, extra stijl en gezelligheid geven, en zelfs een beetje laten zien wie jij bent. Laten we eens kijken naar de verschillende modellen, of soorten vloerkleden die er verkrijgbaar zijn.

Lopers

Laten we het even hebben over lopers. Dit zijn smalle, langwerpige vloerkleden die speciaal ontworpen zijn voor gangen en andere smallere plekken. Ze zijn niet alleen handig om je vloer te beschermen tegen slijtage, maar ze doen nog veel meer. Lopers kunnen namelijk een echt stijlvol statement maken. Het maakt niet uit of je gaat voor een opvallend patroon dat je gang tot leven brengt, of liever kiest voor een rustige effen kleur die mooi in je interieur past. Wat er ook gebeurt, lopers kunnen een fantastische eerste indruk maken op iedereen die je huis binnenstapt.

Deurmatten

Laten we eens stilstaan bij de deurmat. Dit is vaak het eerste wat mensen zien wanneer ze je huis binnenkomen. Maar deurmatten zijn meer dan alleen functionele items om vuil en modder van schoenen af te vegen. Ze kunnen ook voor een vriendelijke entree zorgen. Denk maar aan grappige citaten of subtiele ontwerpen. Deurmatten zijn er in allerlei stijlen, zodat je je gasten gelijk een warm welkom kunt geven.

Ovale vloerkleden

Naast de rechthoekige en ronde vloerkleden, brengen ovale vloerkleden een speelse twist in je ruimte. De zachtere lijnen van zo’n ovaal kleed kunnen ervoor zorgen dat een ruimte minder strak en formeel oogt. Ze zijn ideaal voor plekken waar wel wat beweging in mag komen. Of je ze nu onder een salontafel legt of ze als het centrale punt in je woonkamer gebruikt, een ovaal vloerkleed voegt absoluut een uniek accent toe. Het breekt de gebruikelijke rechte lijnen en geeft je ruimte een verrassend en speels element. Vloerkleden zijn dus niet alleen geschikt voor in de kamer, maar ook voor de entree van je huis. Je kunt dus verschillende vloerkleden combineren om aan alle behoeften te voldoen.

Uitgelichte afbeelding

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

4 prachtige meubels om je badkamer te personaliseren

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.