De saloninrichting van jouw kapsalon

Heb je een kapperszaak en is het weer tijd om je salon in een nieuw jasje te steken? Dan geven wij je de beste tips en must-haves. Het is belangrijk om je kapsalon up-to-date te houden en om de 5 tot 7 jaar te vernieuwen. De meeste kappers doen dit niet en laten de kapsalon zoals het is. Echter is dit een belangrijk aspect voor de klantbeleving. Wat voor gevoel wil je bij de klant oproepen als ze jouw kapsalon binnenlopen? Luxe? Of comfort? Neem dit dan mee in je saloninrichting. Wij vertellen je er meer over.

Waarom is de saloninrichting belangrijk?

Hoewel voortdurende ontwikkelingen vrij normaal zijn, vinden ontwikkelingen in de kapperswereld constant plaats. Het is als kapper of barber belangrijk om hiervan op de hoogte te blijven, zodat je trends en mode niet mist. Als er een specifieke haarstijl de trend van 2021 is en als kapper weet je hier niks van, dan kun je je klanten niet tevreden stellen. 

Dit geldt ook voor de saloninrichting. Als deze wat verouderd is zal dit de klant ook opvallen. Wanneer de klant jouw kapsalon binnenloopt wil je ze een gevoel geven van comfort, vertrouwen en misschien wel luxe. Houd de saloninrichting dus up-to-date. Ook al kan dit een grote kostenpost zijn, dat hoeft niet het geval te zijn. Met kleine veranderingen in het interieur kom je al een heel eind. Ga met de tijd mee en geef je zaak de juiste uitstraling. 

Must-haves voor je salon

Er zijn een aantal meubels die noodzakelijk zijn in een kapsalon. Bovendien moeten deze meubels comfortabel zijn voor de klant en voor jou. Hieronder benoemen we een aantal onmisbare meubels voor jouw kapsalon.

Kappersstoelen

Wanneer de klant in de stoel zit en jij bent bezig met het knippen, verven of stylen, kan het wel even duren. Dit betekent dat de kappersstoel comfortabel moet zijn. Ook moet het er goed uitzien en matchen met de rest van de salon. 

Kaptafels

Moet je de haren van de klant knippen, verven én stylen? Het is dan handig om alles binnen handbereik te hebben, zodat je niet heen en weer hoeft te lopen om de föhn, stijltang of andere benodigdheden te zoeken. Ook moet de klant een duidelijk beeld hebben van hoe zijn of haar kapsel eruit ziet. 

Een stijlvolle en praktische kaptafel zal hierbij helpen. De kaptafel, samen met de kappersstoel, zal ook grotendeels de rest van de look en feel van je kapsalon bepalen. Kies deze daarom zorgvuldig uit.

Wasunits

Bijna elke klant die binnenkomt moet naar de wasunits. Voor sommigen is dit niet de meest comfortabele ervaring, omdat je met je nek op de wasunit zit. Daarom willen we de nadruk leggen op het belang van dit meubel. De klant moet comfortabel kunnen zitten en jij moet praktisch aan het werk kunnen. Kies voor wasunits die aansluiten bij de rest van het interieur.

Kappersfietsen

Het laatste meubelstuk dat niet veel zal bijdragen aan het interieur, maar wel aan je lichaamshouding, is de kappersfiets. Je zal er zelf veel tijd op doorbrengen. Een kwalitatieve kappersfiets, met wieltjes die 360 graden kunnen draaien, is ideaal voor een professionele kapper. Zo kun je moeiteloos bewegen en ergonomisch aan het werk.

Uitgelichte afbeelding

Saloninrichting

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.