Wat is Feng shui en hoe pas je het toe in je woning?

Feng shui is een uit China afkomstige vorm van filosofie. Deze filosofie is al zo’n drieduizend jaar oud. In Feng shui staat centraal hoe je omgeving je gevoel van gelukzaligheid kan beïnvloeden. Mensen die zich in deze filosofie verdiepen eren verder onder meer hoe je welzijn wordt beïnvloed door de inrichting van je woonomgeving, hoe negatieve invloeden kunnen worden omgezet in positieve invloeden en hoe je als mens in harmonie met de natuur kunt leven. Hoe je deze filosofie aan je eigen woning toepast? Hieronder reiken we je een aantal handvaten hieromtrent uit.

Minimalisme en genoeg ruimte

Een van de belangrijkste aspecten van een Feng shui interieur is dat je je huis niet te vol met meubels en accessoires kunt zetten. Er moet namelijk genoeg ruimte over blijven om te leven, en belangrijker nog, zodat nieuwe energie vrij kan blijven stromen. Om deze reden past een minimalistische interieurstijl of levenswijze goed bij Feng shui. Een stijl met een landelijk of een natuurlijk karakter is eveneens geschikt, want in Feng shui staan de banden tussen de mens en de natuur ook centraal.

Tips voor je woonkamer

Volgens Feng shui is de woonkamer de belangrijkste ruimte van je woning. Hier komen de bewoners van het huis namelijk samen. Bovendien ontvang je familieleden en vrienden vooral in de woonkamer. Als je de Feng shui principes wilt volgen, dan stel je je woonkamer aan de voorkant van het huis op. Idealiter heb je een vierkante of rechthoekige huiskamer. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je de vorm beïnvloeden met bijvoorbeeld kasten of gordijnen. Bovendien zet je zitmeubels bij voorkeur niet met de rug tegen het raam en naar elkaar gericht. Tenslotte hoort een woonkamer te worden gedecoreerd met een fraai familieportret.

Adviezen over je slaapkamers

In de slaapkamers dien je volgens Feng shui het bed zo te positioneren dat je liggend of zittend in bed zicht hebt op de deuropening. Wil je een spiegel in de slaapkamer ophangen? Zorg dan dat hierin niet het zicht op het bed direct wordt weerkaatst. Feng shui staat verder voor een afwerking in zachte en rustgevende kleuren. Plaats niet te veel elektrische apparaten in je slaapkamer, want die belemmeren de vrije energiestroming.

Wat betreft de badkamer?

Omdat er in en rond de badkamer heel wat water stroomt – en dus waterenergie aanwezig is – is de badkamer een van de meest essentiële ruimtes om onder handen te nemen als je voor een Feng shui interieur kiest. Feng shui raadt aan planten en houten attributen in de badkamer te plaatsen. Dit omdat deze natuurlijke elementen zorgen voor een goede balans met het eveneens natuurlijke water. In de badkamer zorgt een spiegel bovendien voor veel positieve energie.

Uitgelichte afbeelding

Feng shui feature image 01

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.