Geef tweedehands meubels een tweede leven

Bij een almaar groeiend aantal mensen leeft de wens om duurzaam en zuinig met spullen om te gaan om op die manier het milieu te sparen. Dit komt onder meer tot uiting in de omgang met meubels. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om tweedehands meubels te kopen. Ook probeert men regelmatig een meubel dat al in bezit is nieuw leven in te blazen. Hieronder lees je over diverse manieren om je tweedehands meubels een tweede leven te geven.

Een nieuwe laag verf, lak of stoffering

Als je een meubel nog wel waardeert om z’n functionaliteit, maar niet meer zo om z’n uiterlijk, dan kun je daar vrij eenvoudig iets aan doen. Je kunt dit uiterlijk namelijk veranderen door het meubel opnieuw te verven, te lakken of te stofferen. Eventueel kun je het geheel afmaken met verdere decoratie. Op deze manier geef je je meubel een totaal frisse uitstraling – een die hopelijk beter in de smaak valt dan hoe deze hiervoor was.

Nieuwe afwerking

Meubels kunnen soms uit de gratie raken vanwege de wijze waarop deze zijn afgewerkt. Denk hierbij aan de poten, de handgrepen of ornamenten. Hierbij geldt opnieuw dat als je het meubel in kwestie wel wilt houden, maar deze afwerking niet (meer) mooi vindt, dat je hier dan makkelijk zelf aanpassingen aan kunt doen. Vooral de poten en handgrepen zijn makkelijk te demonteren en te vervangen. Hiermee krijgt een meubel direct een andere look.

Uit elkaar halen voor losse onderdelen

Wanneer je om welke reden dan ook geen prijs meer stelt op een meubel, dan is het altijd slim om te onderzoeken of je er baat bij hebt om ‘m uit elkaar te halen. Het kan namelijk zijn dat je losse onderdelen ervan nog een tweede leven kunt geven. Dit is vooral nuttig als je nog wel wat wandplanken kunt gebruiken, want die kun je van de losse elementen van de meubels relatief makkelijk maken.

Doe je meubels van de hand

Tenslotte kun je meubels die je niet meer nodig hebt of die je niet mooi meer vindt natuurlijk ook van de hand doen. Vanaf het moment dat je ze wegdoet gelden ze dan ook als tweedehands meubels die elders hopelijk een tweede leven krijgen. Als je van plan bent dit te doen, dan zijn de hieronder benoemde strategieën hiervoor geschikt:

  • Maak gebruik van de inruilservice die sommige grote meubelwinkels aanbieden. Mogelijk krijg je dan zelfs nog geld voor je meubel. De winkel probeert vervolgens het meubel of de onderdelen ervan een nieuw leven te geven.
  • Je kunt je meubels verkopen op online platforms zoals Marktplaats of op Facebook. Je weet dan zeker dat het terechtkomt bij iemand die je meubel ook echt wilt.
  • Je zou contact kunnen opnemen met kringloopwinkels in je regio. Zij nemen namelijk regelmatig meubels van particulieren over om deze wat te verfraaien en voor een zacht prijsje weer te verkopen. Als je deze strategie volgt moet je er wel van uitgaan dat je geen geld voor je oude meubel krijgt.
  • Je kunt bij familie en vrienden rondvragen of iemand het meubel in kwestie van je wil overnemen. Of je er dan geld voor krijgt is iets dat je onderling zult moeten regelen.

Uitgelichte afbeelding

Meubels een tweede leven feature image 01

Recente blog artikelen

Waarom zou je kiezen voor een goedkope bank?

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.