Opbergtips voor een opgeruimd huis

Een huis dat goed opgeruimd en verzorgd is biedt louter voordelen. Zo vind je in een opgeruimd huis je spullen sneller terug, biedt een opgeruimde woning bij uitstek de mogelijkheid om de boel tussentijds schoon te houden en is een verzorgd huis simpelweg comfortabeler om in te leven. Bovendien is het natuurlijk veel fijner visite te ontvangen in een opgeruimd huis dan in een rommelige woning.

Goed, dat het zaak is te zorgen voor een ordelijk huis, dat weten we inmiddels. Niet iedereen weet echter hoe je hier precies voor kunt zorgen. Meestal heeft dat te maken met een gebrek aan opbergmogelijkheden. Daarom verstrekken we hieronder een aantal opbergtips en aanschafadviezen die je helpen de spullen die je in huis hebt te ordenen.

Ga voor grote meubels met opbergruimte

Wanneer je het idee hebt dat je nu of in afzienbare tijd moeite hebt (of gaat hebben) om je spullen een plekje te geven, dan is het aanschaffen van een groot meubelstuk een goede manier om daarop voor te sorteren. Uiteraard kies je dan een meubel dat niet alleen fraai oogt, maar dat ook barst van de opbergruimte. Ook op het moment dat je een specifiek meubel nodig hebt – zoals een tv-meubel, een nachtkastje of een badmeubel – is het raadzaam er meteen een uit te kiezen met uitgebreide opslagmogelijkheden.

Creëer extra opslagruimte aan de muren

Een buitengewoon effectieve manier om extra opslagruimte te creëren is door langs de muren in de hoogte te werken. Dit doe je normaliter door wandplanken aan te brengen of door extra hoge meubels of opbergkasten te kopen. Vooral wandplanken zijn erg efficiënt. Deze zijn namelijk goed in de aanschaf en zijn in elke ruimte in huis toe te passen.

Gebruik manden, dozen en kisten

Als je merkt dat er bij jou in huis regelmatig losse spullen rondslingeren kun je ook overgaan op het kopen van opbergunits zoals dozen, kisten, bakken en manden. Vooral manden kunnen ook nog eens een mooie toevoeging vormen aan je interieur. Hoe dan ook kunnen opbergbakken enorm snel zorgen voor een opgeruimd huis. Gunstig hieraan is dat deze items ook nog eens goedkoop zijn – net als wandplanken.

Koop een rekje voor post en kranten

Post en kranten behoren tot de voorwerpen die mensen makkelijk laten rondslingeren nadat ze het huis zijn binnengekomen. Deze zou je echter met gemak netjes kunnen ordenen in een speciaal daarvoor bestemd krantenrekje. Zo kun je je kranten en poststukken meteen na binnenkomst in huis daar neerleggen. Wanneer je tijd hebt om het te lezen, haal je het er op dat moment pas uit.

Benut ruimte zonder andere functie

In de zoektocht naar extra opbergruimte is het ook aan te bevelen op zoek te gaan naar ruimtes die verder geen andere functie hebben. Denk hierbij aan ruimtes onder de trap, onder je bed en onder het badmeubel. Deze loze ruimten kun je prima gebruiken om grote voorwerpen of opbergdozen te plaatsen. Zo liggen deze voorwerpen nog eens grotendeels uit het zicht ook.

Gooi spullen weg

Tenslotte kunnen we dit artikel niet afronden zonder dit advies te hebben benoemd: als je minder spullen hebt, dan hoef je ook minder op te bergen om in een opgeruimd huis te leven. Ga daarom een paar keer per jaar eens al je spullen langs en vraag je kritisch af of je bepaalde spullen nog wel echt nodig hebt. Zo niet, dan kun je deze spullen naar de stort brengen, verkopen of weggeven aan familie of vrienden.

Uitgelichte afbeelding

Opgeruimd huis feature image 01

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.