Richt je slaapkamer in met houten meubilair

Wil je graag je slaapkamer inrichten met houten meubilair? Dan heb je geluk, want hout is erg populair als materiaal voor meubels. Natuurlijk kun je kiezen voor een kant-en-klaar bed, maar het is toch veel leuker om dit zelf te maken? In dit artikel lees je meer hoe je je slaapkamer inricht met DIY houten meubilair.

Ga voor een steigerhouten nachtkast

Wil je een steigerhouten nachtkastje maken voor in je slaapkamer? Neem hiervoor een plank van steigerhout en bewerk deze met een houtbeits. Voordat je begint met het nachtkastje, moet je de plank goed laten drogen. Om te beginnen heb je schroeven, bouten en pluggen nodig. Zorg ervoor dat de verbindingen stevig zijn, zodat het nachtkastje niet omvalt.

Het leuke aan een steigerhouten nachtkastje is dat het kastje een stoere uitstraling heeft. Steigerhout ziet er namelijk wat robuuster uit dan andere houtsoorten, zoals hardhout. Uiteraard is een nachtkast niet alleen sfeervol, maar ook praktisch. Zo berg je hier spullen in op, maar is het ook handig hier een wekker of leeslampje op te plaatsen.

Kies voor een eiken houten bed

Een eiken houten bed maken kun je gemakkelijk zelf. Het is natuurlijk wel handig als je geen twee linker handen hebt. Je neemt een plank van eiken hout voor het frame. Daarnaast heb je eiken houten balken nodig die als poten van het bed dienen. Zorg ervoor dat de verbindingen stevig zijn, zodat het bed niet omvalt.

Een eiken houten bed oogt klassiek. Eiken hout is namelijk een houtsoort die al heel lang wordt gebruikt voor meubels. Daarnaast is eiken hout erg stevig, waardoor het bed lang mee gaat. Wil je dit toch liever niet zelf maken? Er zijn genoeg winkels waar je een eiken houten bed kunt kopen.

Houten balken image

Maak wanddecoratie van vuren hout

Vuren hout is een zachte houtsoort en daarom erg populair om te gebruiken voor wanddecoratie. Je kunt hier gemakkelijk zelf iets moois van maken. Zo maak je bijvoorbeeld een kast aan de muur van vuren houten planken. Dit kun je geheel in de vorm en afmetingen maken zoals je zelf wilt. Heb je bijvoorbeeld een grote muur? Dan kies je voor een wat grotere kast. Wanneer je een kleinere muur hebt, wil je de grootte beperkt houden. Een kast aan de muur ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook erg handig om spullen of leuke decoraties, zoals planten en bloemen in op te plaatsen.

Vuren hout is een populair materiaal om meubels en wanddecoratie van te maken, omdat het stevig en duurzaam is. Vuren hout heeft een lichte, roodachtige kleur. Zodra dit hout wordt blootgesteld aan licht, krijgt het op den duur een donkere, geelbruine kleur.

Houten meubels zijn erg populair vanwege hun duurzaamheid en warme uitstraling. Door zelf je meubels te maken, creëer je een persoonlijke sfeer in de slaapkamer. Natuurlijk kun je deze houtsoorten ook gebruiken bij het maken van een dressoir of een tv-kast.

Uitgelichte afbeelding

Slaapkamer in met houten meubilair feature image 01

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.