Tips voor de inrichting van de hal

In verreweg de meeste woningen die na de Tweede Wereldoorlog zijn gebouwd beland je na binnenkomst eerst in een entreeruimte. Deze ruimte wordt vaak kortweg aangeduid als de hal. In talrijke woningen is deze hal behoorlijk klein. Hierdoor is het niet altijd eenvoudig om een hal functioneel en sfeervol in te richten. Daarom beschrijven we hieronder een aantal tips voor de inrichting van de hal. Lees de adviezen goed door, zodat je maximaal profijt kunt hebben van de welkomsthal van jouw woning.

Werk in de hoogte

Zeker als ook jij te maken hebt met een hal van bescheiden omvang is het aan te raden om niet alleen meubels en accessoires op de grond te zetten, maar om ook in de hoogte te werken. Monteer bijvoorbeeld een paar grote wandplanken of koop een opbergkast die zo hoog is dat deze bijna het plafond aantikt. Zo ga je zo efficiënt mogelijk om met de beschikbare ruimte.

Neem een efficiënte schoenenkast

De meeste mensen zetten als het even kan een schoenenkast in hun hal neer. Raadzaam is hierbij een kast te nemen die niet al te diep is, zodat deze weinig ruimte in beslag neemt. Zowel kleine als grotere meubelspeciaalzaken hebben tegenwoordig dit soort schoenenkasten in hun assortiment. Veel van deze kasten beschikken over een schoenenopbergsysteem dat je naar buiten toe kunt draaien. Wat je ook kunt doen is een verticaal schoenenrek kopen. Deze kunnen zomaar twee meter hoog zijn en zijn in die zin dus erg efficiënt.

Monteer een multifunctioneel sleutelrekje

Het is erg handig om in de buurt van de voordeur een rekje op te hangen waar je je sleutels aan ophangt. Het is hierbij aan te bevelen om voor een rekje te kiezen dat een klein stukje van de muur komt te hangen. Zo creëer je nog een extra klein oppervlak waar je spullen neer kunt leggen, bijvoorbeeld poststukken die net zijn binnengekomen.

Hang een spiegel op

Als je aan de hal ook wat sfeerverhogende elementen wilt toevoegen, dan komt een spiegel hiervoor zeker in aanmerking. Een spiegel is namelijk van zichzelf al fraai. Bovendien weerkaatst het invallend zonlicht, zodat de hal wat lichter oogt. Los daarvan is een spiegel in de hal ook gewoon erg handig. Zo kun je vlak voordat je het huis verlaat nog even checken of je verschijning in orde is.

Zet een klein bankje neer

Een ander middel waarmee je de hal een wat meer huiselijke uitstraling geeft is een stoel of een klein bankje. Naast sfeervol is een bankje ook functioneel. Door dicht bij de voordeur een bank neer te zetten dwing je jezelf om daar je schoenen aan en uit te doen. Zo loop je minder snel met je (vieze) schoenen door de woonkamer. Ook je gasten zullen door zo’n bankje gestimuleerd worden hun schoenen al in de hal uit te doen. Dit scheelt je alles bij elkaar een hoop schoonmaakwerk!

Maak gebruik van lichte kleuren

Tenslotte is het raadzaam om in de hal vooral van lichte kleuren gebruik te maken. Dit geldt zeker voor de muren, het plafond en de grotere meubels. Het geeft namelijk meestal geen fijn gevoel als je bij binnenkomst in je huis meteen in een donkere hal terechtkomt. Een lichte hal geeft daarentegen een prettig gevoel, een gevoel dat je welkom bent, iets dat ook belangrijk is voor je gasten.

Uitgelichte afbeelding

Inrichting van de hal feature image 01

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.