Duurzaam interieur: vegan tassen

We willen tegenwoordig allemaal een steentje bijdragen aan een betere wereld. Klimaatverandering en dierenwelzijn zijn twee beladen maatschappelijke thema’s die veel aandacht nodig hebben en super belangrijk zijn als we onze planeet op een gezonde manier aan onze kleinkinderen willen doorgeven. We vergeten vaak dat ons eigen consumptiegedrag hier een grote rol in speelt. Onze meubels worden bijvoorbeeld van dierlijke materialen gemaakt. Zo zijn bankstellen en tassen vaak van dierlijk leer gemaakt. In dit artikel lees je waarom dierlijk leer zo slecht is en hoe je zelf een steentje kunt bijdragen aan een betere wereld door bijvoorbeeld vegan tassen te kopen.

Vegan tassen van kunstleer

Vegan tassen zijn tegenwoordig super populair. Deze tassen worden namelijk niet van dierlijk leer gemaakt. Meestal wordt er kunstleer gebruikt dat is gemaakt van synthetische materialen die niet dierlijk zijn. Maar waarom is dierlijk leer dan zo slecht? Ten eerste worden er speciaal dieren gefokt voor de productie van leer. Wanneer men gebruikmaakt van kunstleer, worden er geen dieren meer geofferd voor leer wat goed is voor het dierenwelzijn.

Ten tweede vereist het fokken van dieren veel water en meststoffen. Er wordt veel water gebruikt dat ook voor andere doeleinden had kunnen worden gebruikt. Daarnaast zijn meststoffen slecht voor het milieu. Wanneer de tassen volledig vegan zijn, zijn al deze punten geen probleem meer. 

Vegan tassen van rubber en katoen

Er wordt niet alleen kunstleer gebruikt om vegan tassen te maken. Vaak wordt er ook van andere materialen gebruikgemaakt zoals rubber en katoen. Wanneer men kunstleer gebruikt, dan probeert men zo goed mogelijk een tas van echt leer na te bootsen. De stijl van een tas van kunstleer zal dus bijna hetzelfde zijn als die van een tas van dierlijk leer. 

Als men gebruikmaakt van rubber en katoen, dan krijgt de tas ook meteen een andere look. Het doel is dan niet meer om een tas van dierlijk leer te imiteren, het is een compleet nieuw product. Dit is een zeer stijlvolle trend die steed meer aan populariteit wint. Zo worden er diverse vegan schoudertassen op deze manier geproduceerd. De schoudertassen worden vaak van kurk gemaakt wat zeer zacht aanvoelt en veel luxe uitstraalt.

Kies ook voor een vegan tas

Je hebt hierboven kunnen lezen wat de voordelen van een vegan tas zijn ten opzichte van tassen van dierlijk leer. Als je je steentje wilt bijdragen aan een beter wereld, dan is het echt aan te raden om over te stappen op vegan tassen. Bovendien ben je super stijlvol als je kiest voor een vegan tas en je gaat mee met de laatste trends! 

Uitgelichte afbeelding

Vegan interieur 02

Recente blog artikelen

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

4 prachtige meubels om je badkamer te personaliseren

Stucwerk als investering voor je huis 

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.