Wat kan je bij de pluktuin doen?

Tips voor het bezoeken van een pluktuin

De pluktuin, wat kun je daar eigenlijk doen? Als je net zo dol bent op de kleur en geur van verse bloemen als wij, dan kun je bij de pluktuin je eigen boeket samenstellen. De pluktuin staat vol met diverse soorten bloemen. Je mag de bloemen zelf samenstellen om daarmee je boeket te maken. Hierbij krijg je een schaartje en kun je lekker je gang gaan. En dit doorgaans voor een vaste lage prijs per keer. 

Je kunt zo een mooi boeket samenstellen dat precies bij jouw interieurstijl past. Veel pluktuinen beschikken ook over een terras waar je kunt genieten van een kop koffie of thee. Waar moet je op letten als je een bezoek gaat brengen aan pluktuinen? Wij geven je in dit artikel een aantal handige tips voor de pluktuin.

Pluk bloemen ‘s ochtends of na zonsondergang

Bezoek je een pluktuin, dan raden wij het aan om ‘s ochtends vroeg of na zonsondergang je boeket te plukken. Dit zijn de beste tijdstippen voor het plukken van bloemen, omdat ze zich dan vol met water kunnen zuigen. In de middag kun je uiteraard ook gaan, maar doe de vers geplukte bloemen dan wel direct in een emmer met water. Zo voorkom je dat de bloemen uitdrogen.

Zorg ervoor dat je een jas en platte schoenen draagt

Als je een pluktuin bezoekt, sta je zeker op een prachtig veld, maar dit is wel een boerenveld. Daarom is het belangrijk om platte schoenen of laarzen aan te trekken, zodat je schoenen niet smerig worden. Ook is het aan te raden een jas te dragen, aangezien het ook flink kan waaien op zo’n veld. Vergeet geen paraplu of regenjas mee te nemen als je verwacht dat het weer gedurende de dag omslaat.

Let goed op de bloemen die je uitkiest

Als je bloemen gaat plukken in een pluktuin, dan is het aan te raden om goed te letten op de combinatie van de kleuren en de bloemvorm. Zorg ervoor dat ze straks een mooi en evenwichtig geheel kunnen vormen. Het mooie van zo’n bos zelfgeplukte bloemen, is dat je stelen van diverse formaten hebt en de bloemen zo van elkaar verschillen, hetzij deze toch een mooi geheel vormen.

Verzorg je bloemen goed bij thuiskomst

Als je klaar bent met plukken in de pluktuin, raden we aan thuis de bloemen een stukje schuin af te snijden en ze op lauwwarm water te zetten. Op deze wijze heb je het langst plezier van jouw geplukte boeketten. Stop de bloemen in je mooiste vaas en geniet van een prachtig plaatje.

Organiseer je feest bij de pluktuin

De pluktuin is niet alleen leuk om te bezoeken met je partner, kinderen of vriendinnen. Het is net zo leuk om hier je feest te houden, waarbij bezoekers zelf hun bloemen mogen plukken. Veel pluktuinen beschikken over een horecagelegenheid, waardoor je perfect jouw feest bij de pluktuin zou kunnen organiseren. Zeker een aanrader als je eens iets anders dan anders wilt.

Uitgelichte afbeelding

Wat kan je bij de pluktuin doen feature image 01

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.