Welke bloemen passen bij jouw interieur?

Een knus en gezellig huis heeft natuurlijk een interieur dat goed bij jouw persoonlijkheid past. De interieurstijl is zorgvuldig gekozen en alle voorwerpen en decoraties sluiten naadloos bij de stijl aan. We kunnen ons voorstellen dat je je huis wat meer fleur wilt geven met bloemen. 

De grote vraag die dan resteert is natuurlijk welke bloemen je moet kopen. Wij raden je aan om voor bloemen te kiezen die bij het interieur van je woning passen. In dit artikel lichten we uit welke bloemen het beste passen bij verschillende interieurstijlen. 

Bloemen en het kleurenpalet

Veel mensen denken vaak dat de bloemsoort belangrijk is voor een goede match met het interieur. Dit is echter niet het geval. Het is veel belangrijker om op de kleuren van de bloemen te letten. De kleuren van de bloemen moeten goed aansluiten bij de kleuren van jouw woning. 

Is je woning bijvoorbeeld gebaseerd op veel blauwtinten, dan kies je natuurlijk niet voor blauwe bloemen. Deze zullen namelijk niet opvallen in een woning waar de dominante kleur blauw is. In plaats daarvan kun je het beste kiezen voor een kleur die goed samenvalt met blauw, bijvoorbeeld geel. Gele bloemen passen heel mooi in een interieur dat bestaat uit blauwe muren en accessoires. 

Als je juist een eenvoudige interieurstijl hebt als het Scandinavische design, dan kun je juist kiezen voor bloemen met veel kleur. Kleurrijke bloemen zijn bij bijna elke bloemist te verkrijgen. Het scandinavische design bestaat voornamelijk uit lichte kleuren en maakt veel gebruikt van witte muren. Een bos bloemen in pastelkleuren past dan heel mooi in dit design, juist omdat dit een contrast oplevert. De bloemen zullen dan extra worden uitgelicht. 

De juiste vaas

Het gaat niet alleen om de bloemen als je een goede match wilt met het interieur. De vaas speelt hier ook een belangrijke rol in. Uiteraard is de primaire functie van een vaas het goed ondersteunen van de bloemen, maar het oog wil natuurlijk ook wat. 

Er zijn veel verschillende soorten vazen verkrijgbaar. Zo zijn er simpele vazen met rechte lijnen die goed in een modern en simpel design passen. Deze vazen zijn vaak van glas gemaakt en zorgen er met hun simpele design voor dat de bloemen goed worden uitgelicht. 

Aan de andere kant heb je ook echte designvazen. Deze vazen hebben een hoge esthetische waarde en kunnen als een echt kunstobject worden gezien. Zulke vazen staan vooral goed in hippe interieurstijlen die heel modern zijn. Vaak worden er luxe materialen gebruikt als keramiek. Een goede vaas is dus net zo belangrijk als de kleur van de bloemen. 

Het soort bloemen

Eerder hebben we benadrukt dat het soort bloemen niet veel uitmaakt. Toch zijn er een aantal bloemsoorten die toch net iets beter tot hun recht komen in bepaalde interieurstijlen. 

Sommige bloemen hebben meer textuur, denk bijvoorbeeld aan hortensia’s. Deze bloemen passen goed in een woning die nog weinig textuur heeft en veel kale en gladde muren heeft. Verder heb je juist ook heel simpele bloemen. Deze passen goed in een woning die simpel is ingericht. 

Je kunt er ook voor kiezen om zelf bloemen samen te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld bij een pluktuin zelf de bloemen snijden en een mooi boeket samenstellen. Op deze manier weet je zeker dat de bloemen bij het interieur van jouw woning zullen passen. 

Uitgelichte afbeelding

Welke bloemen passen bij jouw interieur?

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.