Bloemenvazen als woonaccessoires

Wanneer je op zoek gaat naar woonaccessoires om je woonkamer van meer sfeer te voorzien, dan kan het bijna niet anders of je haalt ook een paar bloemenvazen in huis. Ten eerste zijn vazen simpelweg nodig, want dit zijn de beste plekken om bloemen en planten in te doen. Met vazen zonder planten erin kun je echter ook veel bereiken. Gaandeweg dit artikel zal je dat wel duidelijk worden. Hieronder beschrijven we namelijk diverse soorten vazen die je woonkamer op verschillende manieren verfraaien.

Glazen vazen

De meest logische keuze die je kunt maken als het om bloemenvazen gaat betreft glazen vazen. Een vaas van glas kun je simpelweg altijd gebruiken. Bedenk je namelijk dat glas transparant is. Zo bezien past glas bij elke kleur en bij iedere interieurstijl. Groot voordeel aan een vaas van glas is dat je de bloemen of planten die erin zitten volledig kunt zien. Daar komt nog bij dat glazen vazen niet snel beschadigen en dat je ze enorm eenvoudig kunt schoonmaken. Wat dit betreft zijn vooral vazen in de vorm van een cilinder of een trompet zeer in trek.

Luxe vazen

Glazen vazen hebben over het algemeen een vrij neutraal karakter. Daar is totaal niets mis mee, maar toch is het aardig om ook een wat sjiekere variant erbij te hebben. Als je namelijk eens bloemen in huis hebt voor een bijzondere gelegenheid, dan wil je dat moment immers ook extra kracht bij zetten. Zo’n luxere vaas heeft doorgaans een elegant karakter. Deze is vaak rijkelijk versierd en voorzien van stijlvolle kleuren. Dit soort vazen zijn het meest geschikt voor kleurrijke en weelderige boeketten. 

Bloemenvazen met een langwerpige vorm

Even los van het materiaal waar vazen van gemaakt zijn: bloemenvazen met een langwerpige vorm kunnen een prachtige aanvulling zijn op je interieur. Dergelijke vazen staat vooral fraai op de eettafel. In langwerpige vazen is het gebruikelijk dat je er een enkele bloem inzet die je bijvoorbeeld in het park hebt geplukt of bij een bloemist hebt gekocht. Een subtiele manier om extra kleur en stijl aan te brengen dus!

Vernuftige, kleine vazen

Over vazen gesproken die bij uitstek een tafel van decoratie voorzien: ook vazen in een mini formaat zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Dergelijke kleine vazen zijn ook al bijzonder fraai als er geen planten of bloemen in zitten. Over het algemeen zijn dit soort vazen zelfs te klein om planten in te plaatsen. Met één of enkele bloemknoppen zitten deze kleine maar zeer vernuftige vazen doorgaans namelijk al vol.

Vloervazen

Als je in z’n algemeenheid enthousiast bent over bloemenvazen als woonaccessoires, probeer dan zeker ook een hoekje in de woonkamer vrij te houden. Hier kun je dan namelijk een mooi setje vloervazen plaatsen. Zorg je daarbij voor vazen van verschillende afmetingen, dan kun je elk van origine saai hoekje omtoveren tot een sfeervolle plek. Hiervoor hoeven deze vloervazen in principe niet eens gevuld worden, al kan dat natuurlijk wel. Vloervazen lenen zich het best voor planten en bloemen met een langwerpige vorm.

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur19

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.