De ideale decoratie: 3D wanddecoratie

Dat je de muren van je woonkamer of van andere kamers in huis graag van decoratie wilt voorzien, dat is maar al te logisch. Muren die totaal leeg en kaal zijn, zijn immers een tikkeltje saai. Met houten wanddecoratie voeg je hoe dan ook sfeer en kleur aan het geheel toe. Je brengt op die manier de boel tot leven, waardoor je ervoor zorgt dat je jezelf ook meer thuis voelt in je eigen woning. Een relatief nieuwe variant van decoratie is 3D wanddecoratie. Wat 3D wanddecoratie precies is en wat de voordelen ervan zijn? Je leest het in dit artikel.

Wat is 3D wanddecoratie?

3D wanddecoratie bestaat doorgaans uit een of meerdere elementen of zelfs volledige houten panelen die aan de muur worden bevestigd. Er wordt daarom ook vaak gesproken van 3D-wandpanelen. Hoe dan ook, het gaat hier om wandpanelen waarin reliëf is aangebracht. Er is dus daadwerkelijk diepte aangebracht in deze panelen of decoratieve stukken. 

Waar is 3D wanddecoratie van gemaakt?

3D-wandpanelen en -decoratie kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Meestal zijn ze voornamelijk gemaakt van EPS. Dit is een afkorting die staat voor Expanded Polystyrene, oftewel geëxpandeerd Polystyreen. EPS staat ook wel bekend als PS-hardschuim, tempex of piepschuim. 

3D wanddecoratie verschijnt in deze vormen

Met 3D wanddecoratie kun je enorm veel verschillende kanten op. Je hebt hiermee onder meer de volgende mogelijkheden:

  • 3D wandpanelen. Als je voor wandpanelen gaat, dan gaat het om grote decoratieve stukken die een hele muur in beslag kunnen nemen, of in ieder geval een groot gedeelte ervan. Een populaire toepassing hiervan is bijvoorbeeld een wandpaneel waarop de contouren van een bakstenen muur zichtbaar zijn. Ideaal voor mensen die fan zijn van dit bakstenen uiterlijk, maar die niet zitten te wachten op de nadelen die een echte stenen muur met zich meebrengt.
  • 3D wanddecoratie zonder kader. Wanneer het gaat om wanddecoratie in 3D zijn er in feite net zo veel mogelijkheden als wanddecoratie in 2D. Populaire decoratieve stukken met diepte voor aan de muur bestaan bijvoorbeeld uit kunstzinnig vormgegeven afbeeldingen van bomen, planten, bloemen en andere natuurverschijnselen. Ook abstracte kunstuitingen zijn hierbij in trek.
  • 3D wanddecoratie met kader. Dit is in principe hetzelfde als hierboven geschreven, maar dan met een kader eromheen. Zo creëer je een zelfde soort wanddecoratie als met een omlijste schilderij, maar dan natuurlijk nog altijd wel in 3D.

De voordelen op een rijtje

Wandpanelen en wanddecoratie in 3D hebben verschillende voordelen te bieden, te weten:

  • De meeste vormen van 3D wanddecoratie zijn zodanig afgewerkt dat ze mooi glanzen en niet snel slijtage vertonen.
  • Gezien de vele mooie mogelijkheden die 3D wanddecoratie en wandpanelen bieden zijn de prijzen die hiervoor gerekend worden relatief laag.
  • 3D-wandpanelen zijn zeer sterk. Er moet heel wat gebeuren willen deze beschadigen of loslaten.
  • Op decoratie in 3D raak je niet snel uitgekeken.
  • Je kunt het vrijwel overal in huis aanbrengen.
  • Wandpanelen en wanddecoratie in 3D zijn over het algemeen makkelijk in het onderhoud.

Ook 3D wanddecoratie in huis?

Ben je overtuigd van de voordelen van 3D wanddecoratie en wil je ook je lege muur hiermee decoreren? Let dan goed op de afmetingen en de kleuren van de houten wanddecoratie. Kijk welke afmetingen het beste bij de muur passen en welke kleuren goed samengaan met je interieur. 

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur17

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.