Een uniek portret schilderij in huis

Ben je op zoek naar manieren om de nu nog wat lege muren in huis van decoratie te voorzien? Dan is het goed om te weten dat je dit misschien wel het best doet met portret schilderijen. Een portret schilderij is in feite gewoon een portret, maar dan in een vaak behoorlijk kunstzinnig geschilderde vorm. Deze kunstzinnigheid zorgt er samen met de afgebeelde persoon of personen voor dat je met een portret schilderij een unieke blikvanger erbij hebt in huis. Mocht je nog inspiratie nodig hebben wat betreft portret schilderijen, lees dan zeker even verder. Hieronder lees je wat uitstekende aanleidingen zijn tot het samenstellen en aanschaffen van zo’n schilderij.

Individuele portretten van jou of je geliefde(n)

De meest logische optie voor een portret schilderij is om een portret te laten schilderen van een van de bewoners van je huis. Logischerwijs gaat het dan bijvoorbeeld om jezelf, je partner en/of je kind. Uiteraard kun je ook andere persoonlijke geliefden op zo’n schilderij laten vereeuwigen door een kunstenaar. Denk daarbij aan familieleden die een extra speciale betekenis voor je hebben.

Familieportretten

Een portret is zeker niet altijd een afbeelding van één persoon. Portretten kunnen net zo goed meerdere mensen afbeelden. In dat geval spreken we van een groepsportret. Wanneer je een portret schilderij met meerdere mensen zoekt, dan is het logisch dat je op zoek gaat naar een mooie familiefoto of een foto waar je met je vrienden op staat. Zo’n foto kan op een fotoshoot gemaakt zijn, maar bijvoorbeeld ook tijdens een heuglijke aangelegenheid zoals een bruiloft. 

Portretten van huisdieren

Voor sommige mensen hebben huisdieren bijna net zoveel betekenis als andere mensen. Als je de liefde voor je huisdier extra wilt benadrukken, dan is het laten schilderen van een portret een van de beste manieren om dit te doen. Zeker wanneer je geliefde huisdier op een dag onverhoopt komt te overlijden, zul je blij zijn dat je over zo’n portret schilderij beschikt. Zo houd je de herinneringen aan het dier op een prachtige manier in stand.

Portretten van beroemdheden

Een portret schilderij in huis hoeft natuurlijk niet per se een afbeelding te zijn van mensen of dieren die je zelf kent en liefhebt. Net zo goed kunnen het beroemdheden zijn waar je een idool van bent. Een portret laten schilderen van je lievelingsartiest is dan ook niet zo gek. Zo zijn portret schilderijen van onder meer Bob Marley, Michael Jackson en Marilyn Monroe bijzonder populair. Met een dergelijk schilderij verrijk je de uitstraling van de plek waar je het schilderij hangt in één klap enorm. 

Andere portret schilderijen die relatief vaak in huis worden gehaald, zijn portretten van mensen die op een andere manier beroemd zijn geworden. Goede voorbeelden hiervan zijn mensen met (uiteenlopende) politieke achtergronden zoals Nelson Mandela en Che Guevara.

Uitgelichte afbeelding

eetkamer afbeelding

Recente blog artikelen

Waarom zou je kiezen voor een goedkope bank?

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.