Designvazen in het interieur

Een mooie bos bloemen geeft meer sfeer aan je woning, je haalt namelijk een stukje natuur in huis en daarnaast maakt het ook nog eens een mooie indruk op je gasten. Echter, er komt veel meer bij kijken dan alleen een mooie bos bloemen, want de vaas voor de bloemen is ook heel belangrijk.

Ten eerste heb je een goede en stevige vaas nodig die de bloemen goed ondersteunt. Dit zal ervoor zorgen dat de bloemen minder snel slap worden en langer houdbaar blijven. Daarnaast is het ook belangrijk dat de vaas een mooi design heeft.

Een echte designvaas is een belangrijk onderdeel van een strak interieur. Het is namelijk een decoratiestuk dat meteen opvalt in je woning. In dit artikel lees je alles dat je moet weten over designvazen.

Wat is een designvaas precies?

Uiteraard is de primaire functie van designvazen het ondersteunen van de bloemen. Je zou natuurlijk niet willen dat je bloemen snel verwelken doordat je de verkeerde vaas hebt gekocht.

Toch heeft een designvaas nog veel meer te bieden. Zo is, zoals je waarschijnlijk al had geraden, het design van de vaas ook een belangrijk onderdeel. Er worden verschillende materialen gebruikt die elk een uniek karakter hebben. Op deze manier vind je altijd een designvaas die in jouw interieur past.

Bovendien zijn de designvazen in verschillende vormen verkrijgbaar. Er zijn bijvoorbeeld simpele vazen met rechte lijnen, maar er zijn ook excentrieke vormen met veel bochten en versmallingen. Je haalt dus als het ware een echt kunstwerk in huis.

Verschillende materialen van een designvaas

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, worden er verschillende materialen gebruikt.

Keramieken vazen zijn erg populair onder de designvazen. Keramiek ontstaat door verschillende materialen onder hoge druk en temperatuur te laten samensmelten. Traditioneel werd er voornamelijk klei gebruikt, maar tegenwoordig is het heel normaal om allerlei materialen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan glas en porselein, maar ook diamant is niet ongewoon.

Vaak zie je ook dat glas een erg populair materiaal is onder de designvazen. Glas geeft namelijk een zeer luxe uitstraling en is ook nog eens makkelijk te bewerken. Ook simpelere materialen als metaal worden tegenwoordig gebruikt, dit materiaal staat bijvoorbeeld perfect in een woning met een industrieel interieur.

Voor welke interieurstijlen zijn designvazen geschikt?

Er is niet één specifieke interieurstijl voor designvazen. In principe passen designvazen in elke woning. Heb je bijvoorbeeld een woning in klassieke stijl, dan kun je kiezen voor designvazen die van traditionele materialen als keramiek zijn gemaakt.

Heb je juist een moderne interieurstijl als het Scandinavische design, dan kun je kiezen voor designvazen met rechte lijnen die van glas zijn gemaakt.

De keuze aan designvazen is werkelijk oneindig.

Uitgelichte afbeelding

Designvazen

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.