Elektrisch verwarmen: dit zijn de trends

De trends op het gebied van elektrisch verwarmen

Elektrisch verwarmen is de toekomst. Er zijn diverse manieren om je huis elektrisch te verwarmen, waardoor er ook verschillende trends zijn op dit gebied. Denk bijvoorbeeld aan de slimme thermostaat en de warmtepomp. Benieuwd welke trends op het gebied van elektrisch verwarmen helemaal van nu zijn? Lees dan snel verder voor meer informatie en bekijk welke manier van elektrisch verwarmen het beste bij jou past.

Slimme thermostaat

De slimme thermostaat is niet een van de nieuwste trends, maar wordt wel steeds vaker door mensen in huis geïnstalleerd. Met een slimme thermostaat maak je jouw huis steeds aangenamer. De thermostaat bestudeert namelijk je dagelijkse leven en weet daardoor precies wanneer de CV aan moet of niet. Ook weet een thermostaat precies wanneer je wel of niet thuis bent, doordat deze gebruikmaakt van geofencing op de smartphone. Hierdoor kun je de verwarming eenvoudig op afstand uitschakelen. Je verbruikt dus minder energie en kunt je woning op een meer efficiënte manier verwarmen. Hierdoor bespaar je flink op je energierekening.

Warmtepomp

Een warmtepomp heeft veel gemeen met de cv-ketel, hetzij een warmtepomp op elektriciteit werkt en de cv-ketel op aardgas. Een warmtepomp maakt het water warm en pompt dit vervolgens naar de radiatoren toe. Dit gebeurt op dezelfde manier als de cv-ketel. Het warme water loopt via een leidingcircuit door het huis of gebouw. De warmte wordt hierbij uit de buitenlucht opgewekt. De warmte wordt eraan onttrokken en wordt vervolgens gebruikt voor het verwarmen van het water. 

Elektrische verwarming

Een andere trend is elektrische verwarming. Hierbij kun je denken aan elektrische radiatoren en elektrische vloerverwarming. Elektrische kachels zijn zeer eenvoudig te monteren. Dit in tegenstelling tot de montage van een warmtepomp. Een nadeel kan zijn dat er veel elektriciteit wordt verbruikt, wat alsnog voor hogere energiekosten zorgt. Plaats elektrische verwarming daarom alleen in ruimtes waar snel warmte nodig is. De badkamer is hier uitermate geschikt voor. 

Infrarood panelen

Er zijn ook andere opties als het gaat om het elektrisch verwarmen van je woning, zoals infrarood panelen. Infrarood panelen werken op elektriciteit en maken gebruik van straling om zo een persoon of object van warmte te voorzien. Dit is een vrij goedkope manier van verwarmen, omdat je hierbij vrij weinig stroom gebruikt. Je kunt infrarood panelen snel installeren. Je hebt hier alleen een elektrische voeding voor nodig. 

Elektrische boiler

Ook een elektrische boiler is een optie.  Een elektrische boiler is ook wel een groot vat met water. Dit vat wordt elektrisch verwarmd. De elektrische boiler kan in de badkamer en in de keuken gebruikt worden. Let wel op dat een elektrische boiler meer kost. Het kost namelijk meer om het water op te warmen. Je betaalt er wel minder voor dan voor een warmtepomp, maar een warmtepomp verbruikt veel minder energie dan de elektrische boiler. Uiteindelijk ben je dus duurder uit met een elektrische boiler. Een elektrische boiler is eventueel te combineren met zonnepanelen wanneer gewenst.

Benieuwd naar de voordelen van elektrische verwarming? Lees dan snel verder.

Uitgelichte afbeelding

Woonkamer infrarood panelen feature image 01

Recente blog artikelen

Waarom zou je kiezen voor een goedkope bank?

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.