Het is bijna zover: kerst in huis

Veel mensen beschouwen de kerstdagen en de weken ervoor als de mooiste tijd van het jaar. Dit is ook bij uitstek een periode waarin je je interieur tijdelijk een heel andere look geeft. Uiteraard doe je dat met een kerstboom en speciale kerstverlichting en -decoratie. Welke trends momenteel spelen op het gebied van kerstdecoratie? Hieronder noemen en beschrijven we er een aantal voor je.

Liefdevolle elementen

De kerstperiode is een tijd van samen zijn met familie en vrienden. Mensen die je liefhebt staan dus centraal in deze periode. Tegenwoordig is het dan ook populair om dit aspect terug te laten komen in je kerstdecoratie. Op welke manieren je dit zoal tot uiting kunt laten komen? Nou, je zou hierbij kunnen denken aan hartjes met een kerstachtig karakter. Je kunt ook kerstballen met erin gegraveerde harten aan je kerstboom ophangen. Ook kun je kerstmanpoppetjes die een hart op hun kleding hebben neerzetten of ophangen.

Breng de winterse sfeer in huis

In landen op het noordelijk halfrond vindt kerstmis altijd midden in de winter plaats, in de donkerste periode van het jaar. Evenwel zijn de weersomstandigheden in december lang niet altijd (meer) zo winters. Mede daardoor geven steeds meer mensen er de voorkeur aan om de winterse sfeer dan maar zelf in huis te halen.

Je zou in huis een winterse setting kunnen creëren door bijvoorbeeld her en der natuurlijke decoratie in de vorm van dennenappels, dennentakken en bladeren neer te leggen of op te hangen. Andere goede voorbeelden van winterdecoratie bestaan uit kaarsen en glitters. Natuurlijk kan sneeuw hierbij dan ook niet ontbreken. Je kunt op diverse plekken kant-en-klare kunstsneeuw kopen voor in huis, al kun je dit ook zelf maken door een mengsel van fijn zand met witte acrylverf te maken.

Traditionele details en kleuren

Aan de ene kant wordt kerstdecoratie steeds uitgebreider en diverser, maar aan de andere kant is het ook zo dat traditionele kerstdetails ook nooit helemaal uit de mode raken. Een grote, groene kerstboom met glanzende kerstballen en een chique piek doet het dus nog altijd goed. Dat geldt ook voor kerststallen, kerstkransen en lichtslingers. De kleuren goud en rood zijn ook nog altijd onverminderd populair als het gaat om kerstdecoratie.

Andere kleurenpaletten

Met het kleurgebruik kun je een enorme draai geven aan je kerstdecoratie in z’n algemeenheid. Dit doe je vooral als je stelselmatig voor dezelfde kleuren kiest. Rood en goud zijn de kleuren die traditioneel bij kerst passen en die dus nog steeds geliefd zijn.

Andere kleuren(combinaties) zijn de afgelopen jaren echter ook in opkomst geraakt. Als je de bijvoorbeeld de voorkeur geeft aan een kerstsetting met een chique insteek, dan is de combinatie tussen wit en goud ideaal. Er zijn steeds meer mensen die hiervoor kiezen. Verder zijn kerstinterieurs met volop natuurlijke en aardse kleuren tegenwoordig in trek. Dit laatste valt waarschijnlijk niet los te zien van een groeiende aandacht voor de aarde en de natuur. Kleurtonen die hier volop in terugkomen zijn bruin, brons, beige, grijs en wit. Zo’n ‘aards’ interieur komt het best tot z’n recht als je niet te veel verschillende kleuren door elkaar gebruikt.

Uitgelichte afbeelding

Kerst in huis feature image 01

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.