Het nieuwe jaar in stijl vieren

Voor veel mensen geldt oudjaarsavond als een van de leukste en feestelijkste avonden van het jaar. Doorgaans verschijnen mensen dan ook mooi opgemaakt en goed gesoigneerd op plekken waar oud en nieuw wordt gevierd. Ben je bij de aankomende jaarwisseling zelf gastheer of gastvrouw van een oud en nieuw-viering? Dan zou het uiteraard mooi zijn als je je woning en je interieur klaarmaakt voor deze feestelijke avond. In dit artikel lees je verschillende tips die je helpen het nieuwe jaar in stijl te vieren.

Verlichting

Oudjaarsavond valt in de donkerste periode van het jaar. Tijdens de voltallige avond is het donker buiten. Daarom is het belangrijk dat je geschikte verlichting in huis hebt. Zeker tijdens een feestelijke gelegenheid met familie of vrienden geldt bovendien dat deze verlichting net iets meer doet dan simpelweg licht geven. Je verlichting moet tijdens het feest op een verfijnde en stijlvolle manier aanwezig zijn. Met kleine, subtiele lampen, kerstverlichting en kaarsen krijg je dit vast en zeker voor elkaar.

Kerstdecoratie

We noemden hierboven al even kerstverlichting en dat is natuurlijk niet voor niets. Oudjaarsavond valt namelijk maar een week na kerstavond. Het is dus logisch dat je je kerstdecoratie nog altijd hebt uitgestald. Met oud en nieuw hoort deze sfeervolle versiering er simpelweg ook gewoon bij. Als je je woonkamer voor kerst dus al had voorzien van een kerstboom, kerstlampjes en kerstkransen, dan hoef je je huis voor oud en nieuw minder aan te kleden. Veel mensen ruimen hun kerstspullen vervolgens pas in de eerste of tweede week van januari weer op.

Hapjes en drankjes

Oud en nieuw is een feest dat bol staat van de tradities. Deze tradities houden vaak verband met eten en drinken. Genoeg reden dus om aan deze tradities tegemoet te komen als je zelf de organisator bent van een nieuwjaarsfeest.

De meest bekende tradities bestaan wat dit betreft vermoedelijk uit oliebollen en champagne. Stel daarom een fraai versierde schaal met oliebollen op. Gooi hier – om het alvast wat aantrekkelijker te laten ogen – alvast een klein laagje poedersuiker overheen. Zorg er verder voor dat je een aantal chique champagneglazen in huis hebt en stal deze op een uitnodigende manier uit op tafel. Kies tenslotte een soort champagne die niet alleen smakelijk is, maar ook in een mooie fles wordt verkocht.

Natuurlijk kun je wat betreft hapjes en drankjes nog een stuk verder gaan dan alleen hapjes en drankjes. Aangezien oud en nieuw vaak toch een redelijk chique feest is, kun je er mooie schalen met bijvoorbeeld zalmrolletjes of bladerdeeghapjes bij leggen.

Sterretjes

Om uiteenlopende redenen gaan we in Nederland de laatste jaren steeds meer af op een algeheel vuurwerkverbod voor consumenten. Over het algemeen is het nog steeds wel toegestaan om extreem licht vuurwerk als sterretjes af te steken. Zeker doen dus, op het moment suprême, oftewel kort na de jaarwisseling. Let er alleen wel even op dat je sterretjes koopt waarvan het onmogelijk is dat deze een brand kunnen veroorzaken.

Uitgelichte afbeelding

Nieuwe jaar feature image 01

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.