Kleurentrends in 2021

Zoals je misschien weet zijn er in de interieurwereld altijd trends en ontwikkelingen gaande. Het gebruik van kleuren speelt hier altijd een belangrijke rol in. De kleuren die populair zijn in het interieur veranderen met regelmaat. Wil je je woning dus een nieuwe look geven, dan is het zinvol om te weten wat de kleurentrends in 2021 zijn. Hieronder beschrijven we in het kort alle kleurentrends die momenteel spelen.

Neutrale kleuren

Van neutrale kleuren kun je je stilaan afvragen of deze ooit nog echt uit de mode zullen raken. Hoe dan ook zijn neutrale, lichte kleuren ideaal, want je kunt het combineren met bijna elke andere kleur. Bovendien stralen neutrale kleuren rust en comfort uit – en dat is toch iets dat de meeste mensen graag willen in huis.

Bruin

Een kleur die de laatste tijd een duidelijke opmars heeft gemaakt is bruin. Deze trendkleur doet denken aan de natuur, waardoor dit net als een neutrale kleur voor een rustgevende uitstraling zorgt. Bruin leent zich er bij uitstek voor om verschillende tinten ervan met elkaar te combineren, zoals volgens het ton-sur-ton concept.

Grijs

Grijs is ook een kleur die in 2021 weer in trek is geraakt. Dit geldt in het bijzonder voor het soort grijs dat doet denken aan de kleur van beton. Uiteraard past deze grijskleur erg goed bij een industriële interieurstijl, al is grijs als combinatiekleur ook in andere interieurstijlen goed bruikbaar.

Pastelkleuren

Net als in de afgelopen jaren zien we in 2021 weer volop pastelkleuren in huis. Wel lijkt het nu en in de nabije toekomst steeds gebruikelijker te worden om pastelkleuren te combineren met felle kleuren. Deze intensere kleuren kunnen aan de muur worden aangebracht, maar ook door meubels en attributen worden veroorzaakt.

Donkerblauw

De laatste tijd mag de opkomst van donkerblauw in het interieur opvallend genoemd worden. Een van de meest geliefde donkerblauwe kleurtinten van tegenwoordig is marineblauw. Dit blijkt een uitstekende kleur te zijn om muren mee te verven of meubels in uit te voeren. Marineblauw combineert uitstekend met wit, okergeel en lichtroze.

Groen

De toenemende hang naar een meer natuurlijke sfeer in huis komt ook tot uiting door de populariteit van groene kleurtinten in huis. Een van de voordelen van groen is dat je dit in elk jaargetijde goed kunt gebruiken. In de herfst is donkergroen bijzonder geschikt, terwijl groene tinten in de grauwe winter juist zorgen voor de nodige kleur. In de lente en zomer doen lichtgroene en felgroene tonen het goed.

Zwart en wit

De populariteit van de mix tussen zwart en wit bestaat al een tijdje. In 2021 wordt dit gewoon voortgezet. Een logische manier om deze kleuren te combineren is door voor overwegend witte kleuren en meubels te gaan en deze met zwartgekleurde accessoires en details af te maken. 


Zwart met goud

Als je een louter zwartwitgekleurd interieur iets te kil vindt overkomen, dan vormt de combinatie tussen zwart en goud een uitstekend alternatief. Deze combinatie staat garant voor een chique uitstraling. Probeer dit te realiseren door zwarte meubels met goudgekleurde afwerkingen.

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur10

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.