Kleurentrends: chique & luxe

Er valt veel voor te zeggen om je eigen woning een chique uitstraling mee te geven. Een chique uitstraling staat immers voor luxe en weldaad. Deze eigenschappen maken je huis tot een plek bij uitstek waar je tot rust kunt komen en helemaal jezelf kunt zijn. En los daarvan: er is ook niets mis mee om het goed te hebben en om dat ook uit te stralen, toch?

Wanneer je je woning daadwerkelijk van een wat chiquer en luxer interieur wilt voorzien, dan doe je dat uiteraard door creatief met kleuren om te gaan. Met kleuren kun je immers de uitstraling van je woning fors veranderen. In de volgende alinea’s lees je daarom welke kleurentrends voor een chique interieurstijl momenteel gelden. Tenslotte gaan we nog dieper in op een paar geschikte elementen om de luxe uitstraling van je woning extra cachet te geven.

Donkere kleuren

Het wordt als een belangrijke trend gezien dat donkere kleuren uitstekend passen bij een interieur dat chique moet overkomen. Welke donkere kleuren hier precies mee bedoeld worden? Het gaat eigenlijk maar zelden om één enkele kleur. Het is de kunst om met meerdere kleuren een passend geheel te maken dat een luxe signatuur heeft.

Het staat vast dat donkere tinten van rood, blauw, groen, bruin en paars geschikt zijn om een chique setting te creëren. Dit geldt ook voor de kleur okergeel; bij uitstek een kleur die je kunt matchen met een of twee van de genoemde donkere kleuren. Kleurenvarianten die verder in het bijzonder geschikt zijn, zijn smaragdgroen, purperviolet en bordeauxrood.

Messing en marmer

De beste kleuren die leiden tot een chique ogend interieur zijn volgens veel mensen toch kleuren die afkomstig zijn van natuurlijke materialen. Vooral messing komt altijd prachtig tot z’n recht in een dergelijk interieur. Messing is in feite een mengsel van zink en koper. Meestal heeft het een goudachtige kleur en glanst het ook nog eens. Het is dus zeker aan te raden om enkele attributen van messing in je interieur te plaatsen. De uitstraling wordt er zonder twijfel chiquer door. Een ander natuurlijk product dat een luxe uitstraling kent is marmer. Met marmer kun je misschien nog wel meer kanten op dan met messing. Het iets neutraler gekleurde marmer is bijvoorbeeld zeer fraai om een aanrechtblad of zelfs een hele vloer mee uit te voeren.

Maak het geheel af met stijlvolle meubels en luxe stoffen

Kleuren mogen dan wel een dominante factor zijn in de uitstraling die je (een deel van) je woning wilt geven; toch is dat niet het enige dat telt. Het karakter van je meubels en attributen is namelijk ook erg belangrijk. Wees daarom selectief en kritisch welke objecten je deel laat uitmaken van je chique interieur. Bedenk je daarbij dat ook de afwerking van essentieel belang is. Probeer in dat kader voor meubels en accessoires te gaan die met luxe stoffen zijn afgewerkt. Voorbeelden van zulke stoffen zijn fluweel en zijde.

Uitgelichte afbeelding

Kleurentrends feature image 02

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.