Paasdecoratie: DIY of kopen?

Pasen is een van de traditionele feestdagen die we in Nederland vieren. Dat er voor Pasen een officiële vrije dag wordt ingeruimd zegt al genoeg over de statuur van het paasfeest. Reden genoeg dus om Pasen luister bij te zetten met paasdecoratie in huis.

Zoals voor alle soorten decoratie geldt, geldt voor paasdecoratie ook: sommige dingen kun je prima zelf doen, terwijl het van andere dingen misschien logischer is dat je deze koopt. Hoe dan ook, hieronder lees je welke vormen van paasdecoratie tegenwoordig populair zijn voor in huis.

Paastakken

Paastakken zijn in feite grote, lange takken die je in een mooie vaas opstelt. Takken die hiervoor gebruikt kunnen worden zijn bijvoorbeeld takken van de kronkelwilg, de krulhazelaar, de forsythia en de magnolia. Paastakken vormen meestal het meest dominante aspect van paasdecoratie. Uiteraard lenen deze takken zich er uitstekend voor om ze zelf te versieren met bijvoorbeeld gekleurde slingers, veren, keukentjes en natuurlijk eitjes.

Eieren

Eieren zijn onlosmakelijk verbonden met het paasfeest. Vanzelfsprekend gaat het hierbij om paaseitjes van chocolade die je als tussendoortje kunt eten, maar bij Pasen vormt het versieren van paaseieren een nog belangrijkere traditie. Weliswaar kun je in winkels ook reeds versierde eieren kopen; een aantal eieren zelf versieren is toch echt een stuk leuker. Hiermee breng je het ultieme paasgevoel ook echt helemaal tot leven. Bovendien geef je je paasdecoratie zo als geheel meer persoonlijkheid.

Vogelnestjes

Naast paastakken en paaseieren kunnen vogelnestjes je algehele paasdecoratie naar een hoger niveau tillen. Uiteraard weerspiegelen deze nestjes helemaal de tijd van het jaar waarin het paasfeest plaatsvindt. Je kunt vogelnestjes kant-en-klaar kopen in winkels, maar deze zelf maken van takjes, stro, veren en eventueel watten is ook niet al te ingewikkeld. Je maakt zo’n nestje uiteraard extra aantrekkelijk als je er enkele paaseieren in doet.

Kuikentjes en paashazen

Als je nog leuke accessoires zoekt om je paasdecoratie verder vorm te geven, dan vormen losse gele kuikentjes en paashazen in allerlei gedaanten een echte aanrader. Deze kuikentjes en paashazen kun je her en der los neerzetten, in het beschreven vogelnestje plaatsen of ophangen aan de paastakken.

Paaskrans

Met het ophangen van een mooie paaskrans geef je je paasinterieur ook een enorme boost. Ook hiervoor geldt weer dat je deze zelf zou kunnen maken. Over het algemeen zijn de kleuren groen en geel dominant aanwezig in paaskransen, al kun je dit natuurlijk helemaal zelf bepalen als je ervoor kiest zelf een krans samen te stellen.

Kleurgebruik

Je paasdecoratie komt het best tot z’n recht wanneer je deze laat samengaan met de juiste achtergrondkleuren. Over het algemeen is paasdecoratie redelijk kleurrijk. Neutraal en zacht gekleurde vloeren, wanden, plafonds en meubels zouden dan ook het ideale decor vormen voor je paasversieringen. Sowieso passen lichte kleuren al het best bij deze tijd van het jaar. Probeer daarom te gaan voor witte of pastelkleurige muren met misschien her en der een wat feller accent.

Uitgelichte afbeelding

Paasdecoratie feature image 01

Recente blog artikelen

Elektrisch verwarmen: dit zijn de trends

Zonnepanelen plaatsen: plat dak, dakkapel of toch dak?

Schutting ideeën

Designvazen in het interieur

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.