Schutting ideeën

Ontdek de leukste schutting ideeën voor in je tuin

Wil je een schutting laten plaatsen en ben je op zoek naar de leukste schutting ideeën? Als het op schuttingen aankomt, heb je veel mogelijkheden. Zo kun je voor een specifiek type schutting kiezen, maar kun je er ook voor kiezen om jouw bestaande schutting op verschillende manieren mooier te maken. Hierdoor krijgt jouw tuin weer een frisse uitstraling. Wij zochten uit wat de leukste schutting ideeën zijn en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Ben je al benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Houten schuttingen

Zoek je een mooi type schutting, dan is een houten schutting plaatsen zeker een goed idee. Houten schuttingen hebben niet alleen een prachtig uiterlijk, maar zorgen er ook voor dat jouw tuin een natuurlijke en warme uitstraling krijgt. Er zijn vele soorten houten schuttingen te koop, zoals douglas hout, hardhout en red class wood. Hierbij kun je niet alleen uit diverse houtsoorten kiezen, maar ook of je verticale- of juist horizontale planken wenst. Een houten schutting kan door deze goed te onderhouden wel jaren meegaan en is een milieuvriendelijke optie.

Voorbeeld - Schutting laten plaatsen

Verf jouw houten schutting

Een heel leuk idee is om jouw houten schutting te verven. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om houten schuttingen te lakken of te beitsen, zodat ze er fris uit blijven zien. Wat je ook kunt doen, is deze verven. Dit kun je doen in elke kleur die je wenst. Wat momenteel veel wordt gezien, is de zwarte schutting. Hiermee geef je jouw tuin een stoer tintje. Vind je dit iets te stoer? Ga dan bijvoorbeeld voor een opvallende pasteltint, zoals mintgroen, licht roze, of babyblauw. Wedden dat in de tuin zitten zo een stuk leuker wordt?

Plantenpot aan de schutting

Je kunt kiezen voor een neutrale schutting, maar wat is er leuker dan jouw schutting gezellig maken met een plantenpot? Plantenpotten zijn de perfecte decoratie voor schuttingen. Kies ervoor om een mooie plantenpot aan je schutting op te hangen of ga voor meerdere plantenpotten. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende plantenpotten op te hangen, zodat je het geheel wat speelser maakt.

Verticale tuin

Mocht je niet zoveel ruimte in je tuin hebben, maar wel dol zijn op planten, dan is het zeker een leuk idee om een verticale tuin aan je schuttingen te creëren. Met een verticale tuin bedoelt men ook wel een plantenwand. En geloof ons, een grote plantenwand is werkelijk prachtig om te zien. Ook bespaar je er ruimte mee in de tuin. Je kunt diverse verticale tuinen kopen. Sommigen zijn zelfs van een watersysteem voorzien, waardoor de planten eenvoudig water kunnen worden gegeven.

Voeg een stuk schanskorf schutting toe

En wat dacht je van een schanskorf schutting? Dit is een stalen frame met een vulling van stenen. Deze kun je bijvoorbeeld tussen twee delen van een houten schutting in plaatsen. De schanskorf schutting is erg sterk. Ook geeft het jouw schutting een moderne en bijzondere uitstraling. Een fijn voordeel is dat de schanskorf schutting nauwelijks onderhoud nodig heeft en tegen diverse weersinvloeden bestand is.

Maak een decoratieve poort

Het installeren van een sierpoort bij de ingang van je omheining is een geweldige manier om het uiterlijk te verbeteren. Het voegt stijl toe en maakt het leuker om naar te kijken. Er zijn veel verschillende soorten. Kies er bijvoorbeeld voor om de poort met planten en/of bloemen te versieren. Op deze manier verstop je je poort als het ware in natuur. Niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook om eventuele inbrekers af te schrikken.

Weet jij al welke schutting ideeën jij gaat toepassen?

Uitgelichte afbeelding

Schutting ideeën uitgelichte afbeelding 01

Recente blog artikelen

Waarom zou je kiezen voor een goedkope bank?

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.