Bed kopen? Vind hier ideeën en inspiratie

Het bed is het belangrijkste meubel van een slaapkamer. Sterker nog, eigenlijk is je bed zelfs een van de meest essentiële dingen die je überhaupt in bezit hebt. Bedenk je namelijk dat een mens ongeveer een derde van het leven in bed doorbrengt. Bovendien heeft je bed, en vooral de kwaliteit ervan, een grote impact op de kwaliteit van je nachtrust. Deze nachtrust heeft vervolgens weer directe invloed op hoe je je overdag voelt.


Genoeg reden dus om je nieuwe bed met veel zorg en aandacht uit te kiezen. Vooral het matras is van essentieel belang voor je nachtrust, net als je beddengoed. Het bedframe is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Dit frame moet namelijk wel passen bij de stijl die je voor ogen hebt voor je slaapkamer. Hieronder vind je tips voor bij het uitkiezen van het frame, het matras en het beddengoed. 

Bedframe

Een nieuw bedframe uitkiezen is uiteraard niet iets dat je dagelijks doet. Houd daarom rekening met onderstaande adviezen als je op zoek gaat naar een nieuw frame:

  • Bepaal eerst hoe groot het bedframe maximaal mag zijn om het goed te laten passen in je slaapkamer.
  • Kies in welke stijl je het frame wilt. Probeer het te laten aansluiten met de interieurstijl en de kleuren die je al in de kamer of in je huis hebt.
  • Analyseer goed welk type slaper je bent en kies een frame dat daarop aansluit. Zo zijn lichte slapers bijvoorbeeld gebaat bij een bed dat niet te snel wiebelt. En heb je soms moeite bij het in en uit bed stappen? Kies dan een bedframe met een verstelbare bedbodem.

Matras

Van alle onderdelen waar een bed uit bestaat, heeft het matras de grootste invloed op hoe goed je slaapt. Om te beginnen moet dit matras vanzelfsprekend de juiste afmetingen hebben om in het bedframe te passen. Een van de belangrijkste aspecten van je matras is verder de hardheid ervan. Lichte mensen, zijslapers en rugslapers zijn meestal gebaat bij relatief zachte matrassen. Mensen met een zwaardere lichaamsbouw en buikslapers kunnen juist beter een wat harder matras nemen.

Verder is het raadzaam om erbij stil te staan of je het ’s nachts vaak koud of juist (te) warm hebt. Mensen die van frisheid houden kunnen bijvoorbeeld een koudschuim matras nemen. Wil je juist liever een matras dat warmte vasthoudt, neem dan een matras met een afdeklaag van visco of latex. Het kopen van een goed ventilerend matras is trouwens sowieso aan te raden.

Beddengoed

Goed, nu je het bedframe en het matras hebt uitgekozen, is het tijd om aan het beddengoed te denken. Zonder beddengoed is een bed immers natuurlijk niet compleet. Over compleetheid gesproken: het is aan te raden je bed te voorzien van een volledig pakket aan beddengoed. Dit om vooral je matras te beschermen en je eigen comfort te verhogen. Een compleet beddengoedpakket bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een matrasbeschermer onder je matras, meestal in de vorm van een soort deken.
  • Een matrasbeschermer voor boven op je matras. Dit wordt ook wel een molton genoemd.
  • Een hoeslaken. Dit is het laken waar je uiteindelijk op ligt.
  • Een dekbed of een deken. Kies je voor een dekbed, dan bescherm je dat uiteraard met een dekbedovertrek.
  • Een hoofdkussen dat wordt vergezeld door een kussensloop en een kussenbeschermer.

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur05

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.