Voordelen van een slaapkamer in rustgevende kleuren

Op verschillende plekken in huis kiezen mensen er regelmatig voor om er een kleurrijk tafereel van te maken. Er wordt dan veel gebruik gemaakt van wanddecoratie, accessoires en andere manieren om kleur aan te brengen. In de slaapkamer doet men dit echter meestal wat minder. Uiteraard zijn daar dan ook heel goede redenen voor. 

Lees hieronder eerst wat de voordelen zijn van een slaapkamer in rustgevende kleuren. Vervolgens gaan we dieper in op welke kleuren hiervoor geschikt zijn en welke acties je nog meer helpen aan een slaapkamer met een rustgevend karakter.

De voordelen van een rustgevend gekleurde slaapkamer op een rijtje

De voordelen van een in rustgevende kleuren zijn de volgende:

  • Je slaapkamer is de ultieme plek waar je helemaal tot rust moet kunnen komen. Hier zul je elke nacht namelijk uren doorbrengen om te slapen. En zoals je weet: een goede nachtrust is cruciaal om overdag op je best te zijn. Het mag geen geheim zijn dat je in een rustgevend gekleurde slaapkamer beter tot rust komt dan in een kamer met volop diepe en felle kleuren.
  • Een rustgevend gekleurde slaapkamer brengt een chique uitstraling met zich mee. Zo krijg je het gevoel dat je in een echt kwaliteitshotel slaapt – en dat elke dag weer!
  • Een slaapkamer met rustgevende kleuren oogt verzorgd en opgeruimd.

Welke kleuren(combinaties) worden als rustgevend ervaren?

Wanneer je van plan bent je slaapkamer op een rustgevende manier in te richten, dan is het aan te raden gebruik te maken van (een van) de volgende kleuren of kleurencombinaties:

  • Een kleur die altijd rust uitstraalt is blauw. In principe geldt dit vooral voor de lichtere varianten.
  • Wit is altijd geschikt als je een ontspannen sfeer prefereert. Het voordeel van witte muren is bovendien dat je het met alle andere kleuren kunt combineren.
  • Lichte kleuren doen het ook bijna altijd goed in een kamer die een rustgevende uitstraling moet hebben. Denk hierbij aan lichtroze, lichtblauw, lichtgroen, lichtgeel, lichtgrijs en beige. Ook hiervoor geldt dat deze kleuren zich makkelijk laten combineren.
  • Als je toch graag een donkere kleur in je kamer wilt, dan is donkergroen de beste optie. Van de donkere kleuren geldt donkergroen namelijk als het meest rustgevend.
  • Goed om te weten is tenslotte dat het aanbrengen van natuurlijke elementen doorgaans goed werkt. Kleuren van natuurlijke materialen zijn namelijk nagenoeg altijd rustgevend.

Kleuren die je overigens beter niet kunt gebruiken als je een rustgevend gekleurde slaapkamer wilt, zijn grijs, paars en bruin.

Aanvullende tips 

Het kleurgebruik heeft een grote invloed op de uitstraling van je slaapkamer, maar dat is nog niet alles. Houd er bijvoorbeeld ook rekening mee dat een goed opgeruimde kamer meer rust uitstraalt dan een rommelige kamer. Het is wat dat betreft aan te raden om je slaapkamer niet te vol te zetten met meubels en accessoires. 

Een andere manier om voor een rustgevende setting te zorgen is door een effen of rustig gekleurd dekbedovertrek te gebruiken. Ook het gebruiken van subtiele verlichting helpt hierbij aanzienlijk, net als het toevoegen van een paar kleine planten.

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur12

Recente blog artikelen

Waarom zou je kiezen voor een goedkope bank?

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.