Dé kleuren voor de herfst en winter

Nederland is een land dat seizoenen kent die heel duidelijk van elkaar verschillen. Het is dan ook logisch dat je je woning in de verschillende seizoenen wat anders inricht. Door gebruik te maken van de juiste kleuren kun je elk seizoen op de beste manier tot leven laten komen in huis. 

Ben je benieuwd naar wat nu echt dé kleuren voor jouw woonkamer in de herfst en winter zijn? Lees dan zeker de volgende twee alinea’s even door. Daar worden namelijk kleurentips verstrekt die ongetwijfeld van pas komen voor in jouw woonkamer. In de laatste alinea gaan we tenslotte nog iets dieper in op hoe je je woonkamer nog meer winterklaar maakt.

Lichte en natuurlijke kleuren

Als we kijken naar de meest recente kleurentrends voor in woonkamers met betrekking tot de donkere seizoenen herfst en winter, dan kunnen we concluderen dat lichte kleuren een grotere rol spelen dan menigeen misschien denkt. Akkoord, lichte kleuren passen misschien het best bij de lente en de zomer, maar bij de herfst en winter slaan ze beslist ook geen modderfiguur. Vooral kleuren als wit, beige, bruin en grijs doen het in de winter goed. Dit zijn hoe dan ook rustgevende kleuren; kleuren die je bovendien veelvuldig terugziet in de landelijke interieurstijl.

Los van bovenstaande is ook de kleur groen helemaal in trek als winterse kleur voor in huis. Hiermee wordt vooral de natuurlijke kleur groen bedoeld, oftewel een redelijk donkergroene kleur. Al met al zijn het dus lichte en natuurlijke kleuren die de boventoon zullen voeren in woonkamers die herfstachtig of winters zijn aangekleed.

Welke donkere kleuren maken het geheel mooi af?

Om die echt charmante winterse sfeer neer te zetten in huis is het aanbrengen van alleen lichte, rustgevende en natuurlijke kleuren eigenlijk nog niet genoeg. Wanneer je het voorgaande echter op een subtiele manier weet te combineren met een of enkele donkere kleuren, dan is dat meteen een heel ander verhaal. Welke donkere kleuren hiervoor in aanmerking komen? Nou, als je wat zwarte, donkerbruine, donkergrijze, donkerpaarse en/of donkergroene tinten weet aan te brengen, dan kun je de plank bijna niet misslaan. Ook de kleuren goud, brons en roestbruin doen het wat dit betreft goed.

Maak je woonkamer winterklaar

Niet alleen met het aanbrengen van optimaal bij de herfst en winter passende kleuren maak je je woonkamer helemaal klaar voor deze donkere seizoenen. Je doet dit ook door bijvoorbeeld typische zomeraccessoires weer uit de woonkamer te halen. Daarentegen mogen winterse attributen juist weer volop in het zicht worden gelegd. Dat komt goed uit, want die aangename dekentjes op de bank kunnen ook qua kleurgebruik weer heel wat toevoegen. Vervolgens komen daar begin december natuurlijk ook nog wat kerstattributen bij. Gegarandeerd dat je dan definitief in de winterse stemming bent!

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur16

Recente blog artikelen

Waarom zou je kiezen voor een goedkope bank?

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.