Herfstdecoratie

De herfst geldt voor veel mensen als de meest geliefde periode van het jaar. Dit valt uiteraard niet los te zien van het feit dat de natuur in de herfst op haar mooist is. Wil je je interieur van wat herfstdecoratie voorzien? Dan zul je merken dat je dit vooral met elementen met een natuurlijk karakter doet. Om welke elementen het hierbij zoal kan gaan, dat valt hieronder te lezen.

Pompoenen en kalebassen

De eerste natuurlijke producten die uitstekend bij de herfst passen zijn pompoenen en kalebassen. Dit heeft vanzelfsprekend mede te maken met het Halloween-feest dat in de herfst plaatsvindt. De kleuren van kalebassen en pompoenen representeren de herfst echter sowieso op een goede manier. Overigens hoef je niet eens per se voor echte exemplaren te gaan, je kunt kalebassen en pompoenen namelijk ook zelf namaken van bijvoorbeeld papier of papier-maché. 

Andere natuurlijke decoratie

Het mag zo onderhand duidelijk zijn: bij herfstdecoratie staat de natuur centraal. Natuurlijke decoratie kan daardoor uit talrijke elementen bestaat. Denk hierbij aan onder meer riet, takken, bladeren, mos, dennenappels, bolsters, gele appels, noten en uiteraard kastanjes. Al deze elementen kun je op verschillende plekken in huis kwijt. Zo staan ze prachtig op een schouw en andere plekken die ervoor bedoeld zijn om je versieringen te showen.

Herfstkrans

Als je al die herfstachtige natuurlijke elementen op de best mogelijke manier tot hun recht wilt laten komen, dan is een herfstkrans daarvoor zeer geschikt. De makkelijkste manier om aan zo’n krans te komen is door er een te kopen. Echter, het is niet enorm moeilijk om zelf een herfstkrans te maken. Zelf een krans maken heeft bovendien als voordeel dat je een volledig uniek exemplaar in handen hebt. 

Waxinelichthouders of stolpen

We blijven nog even bij de vele natuurlijke elementen die de herfst zo goed representeren. Een laatste manier om de herfstachtige natuur op een mooie manier in huis te halen is door bijvoorbeeld een glazen stolp of een waxinelichthouder te vullen met een verzameling aan herfstmaterialen. Zo’n stolp staat prachtig op tafel, al is het uiteraard ook fraai om deze ergens aan het plafond op te hangen.

Geurkaarsen en open haard

Als je de herfst met al je zintuigen wilt kunnen voelen in huis, dan zul je ook moeten proberen iets met de geur te doen. Dit doe je bij uitstek door een paar geurkaarsen in huis te halen. Mocht je een open haard hebben, dan gebruik je die in de herfst en winter vanzelfsprekend ook. De warmte die daar van af komt brengt namelijk die authentieke herfstgevoelens teweeg.

Maak het af met deze kleuren

Van de meeste natuurlijke materialen die zo goed dienst doen als herfstdecoratie is het merendeel vrij donker gekleurd. Mede daarom zou het verstandig zijn als je de basiskleuren in je woonkamer relatief licht houdt. Bij een lichte kleur komt de donkere decoratie namelijk extra goed tot z’n recht. Als basiskleuren kun je bijvoorbeeld kiezen voor wit, beige, lichtbruin of lichtgrijs. Eventueel zou je kleine stukken van de muur nog van een donkere tint kunnen voorzien. Donkergroen, donkerpaars en donkerbruin zijn voorbeelden van donkere kleuren die goed bij de herfst passen.

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur17

Recente blog artikelen

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

4 prachtige meubels om je badkamer te personaliseren

Stucwerk als investering voor je huis 

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.