Een kleine slaapkamer inrichten

Als je over een woning beschikt met een of meerdere kleine slaapkamers, dan is daar in feite weinig aan te doen. Ja, je kunt door het verwijderen van tussenmuren de groottes van de kamers veranderen, maar dat is een wel heel forse ingreep. En je kunt je afvragen of dat wel nodig is ook. Door een kleine slaapkamer slim in te richten kun je er namelijk wel degelijk een heel comfortabele kamer van maken, eentje waarin je niets tekort komt. Hoe je dat slim inrichten aanpakt? Lees daarvoor de hieronder beschreven adviezen.

Plaats niet te veel meubels

De eerste tip is natuurlijk een maar wat logische. Het is zeker niet verstandig te veel meubels in een kleine slaapkamer te willen plaatsen. Zelfs als het al zou passen kun je je afvragen of dit wel wenselijk is. Bovendien is het aan te raden om gebruik te maken van meubels van een bescheiden grootte. Probeer dus een niet extreem groot bed, nachtkastje en kledingkast te kopen.

Gebruik een van deze oplossingen voor je kledingkast

Over je kledingkast gesproken: deze biedt mogelijkheden om efficiënt met de beperkte ruimte om te gaan. Wil je namelijk per se een kledingkast plaatsen, neem er dan zeker een die geen openslaande deur heeft. Hier is namelijk weer extra ruimte voor nodig. Een kast met een schuifdeur is wat dat betreft beter. Wat je ook kunt doen is een kledingrek plaatsen. Hier hang je dan je kleding aan op in twee rijen boven elkaar. Dit neemt relatief weinig ruimte in beslag. Als het even kan kun je tenslotte ook je kledingkast of -rek in een andere ruimte plaatsen.

Werk in de hoogte

In alle ruimtes van een bescheiden omvang is het aan te raden om zoveel als nodig is in de hoogte te werken. Smalle en hoge wandmeubels zijn bijvoorbeeld ideaal voor een kleine slaapkamer. Uiteraard kun je ook met diverse planken aan de slag gaan. Zo ga je dusdanig efficiënt met je ruimte om dat je toch genoeg plek hebt om je spullen kwijt te kunnen.

Schuifdeur als toegangsdeur

In kleine slaapkamers kan het erg onhandig zijn als de slaapkamerdeur naar binnen toe opent. Hier moet je dan namelijk ruimte voor vrijhouden, ruimte die erg kostbaar is. Je zou dit probleem kunnen omzeilen door een schuifdeur aan te brengen als toegangsdeur. Deze schuift namelijk gewoon langs de muur open. Een dergelijke deur neemt nagenoeg geen ruimte in beslag.

Zorg voor een licht interieur

Je merkt inmiddels al dat het inrichten van een kleine slaapkamer goed mogelijk is als je het slim aanpakt. Vind je desondanks dat je slaapkamer eigenlijk kleiner is dan wenselijk? Dan kun je hiermee aan de slag gaan door zo veel mogelijk lichte kleuren in de kamer aan te brengen. Een lichtgekleurd interieur laat namelijk een ruimte groter ogen dan deze daadwerkelijk is. Hoe je het ook wendt of keert: dit kan voorkomen dat je een beklemmend gevoel krijgt.

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur08

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.