Soorten kledingkasten voor in de slaapkamer

Op een bed na is een kledingkast misschien wel het belangrijkste meubelstuk van de slaapkamer. Aangezien kledingkasten kostbaar kunnen zijn en normaal gesproken vele jaren gebruikt gaan worden, is het belangrijk dat je het uitzoeken en aanschaffen ervan nauwkeurig doet. Hierbij is het slim om eerst te bepalen voor welk type kledingkast je eigenlijk gaat. Daarom beschrijven we hieronder vijf van de meest voorkomende soorten kledingkasten voor in de slaapkamer.

Draaideurkasten

Een draaideurkast is een kledingkast waarvan je de deur draaiend opent. De deur opent altijd naar de buitenkant. Over het algemeen behoren draaideurkasten tot de goedkoopste kledingkasten die er zijn. Een potentieel nadeel is daarentegen dat het vooral in kleinere slaapkamers ongewenst is dat een kastdeur naar buiten toe opent.

Schuifdeurkasten

Wanneer je geen kast wilt waarvan de deur naar buiten opent, dan wordt een schuifdeurkast automatisch een heel aantrekkelijke optie. Schuifdeurkasten ogen los van de manier van openen van de deur ook wat stijlvoller dan draaideurkasten. Houd er bij een schuifdeurkast trouwens wel rekening mee dat de schuivende deuren aan de binnenkant van de kast zitten. De hoeveelheid kastruimte kan daardoor soms kleiner zijn dan je vooraf dacht.

Zweefdeurkasten

Zweefdeurkasten zijn bijna gelijk aan schuifdeurkasten. Het belangrijkste verschil tussen deze beide populaire soorten kasten is dat de deuren van een zweefdeurkast in rails aan de buitenkant van de kast zijn aangebracht. Groot voordeel van die techniek is dat je in de kast veel meer ruimte overhoudt. Zo’n zweefdeurkast neemt dan natuurlijk wel iets meer ruimte in beslag, ruimte die je daar dus ook voor zult moeten reserveren.

Hoekkasten

Sommige kledingkasten zijn als een hoekkast vormgegeven. Deze kasten bevatten dan ook een hoek van negentig graden in de constructie. Het spreekt voor zich dat dit type kasten, die met verschillende soorten deuren kunnen zijn uitgerust, er speciaal voor gemaakt zijn om in een vrije hoek van de slaapkamer te plaatsen. Daarbij kunnen hoekkasten bij uitstek interessant zijn om een erg grote (slaap)kamer min of meer op te delen in twee afgezonderde ruimtes. Dit kun je doen om de kamer wat gezelliger en knusser te maken. Als dit laatste je plan is, dan is het uiteraard wel zaak een hoekkast te kiezen die geen lelijke achterkant heeft.

Inloopkasten

De crème de la crème onder de kledingkasten voor in de slaapkamer wordt volgens velen gevormd door inloopkasten. Zo’n inloopkast is natuurlijk enorm comfortabel. In een dergelijke kast kun je namelijk met gemak vinden wat je zoekt, ook omdat je jezelf niet helemaal in deze kast hoeft te wringen bij het zoeken. 

Om een inloopkast in je slaapkamer te kunnen integreren, heb je wel een grote slaapkamer nodig. Je zult namelijk een ruime hoek van de kamer moeten vrijhouden om aan twee of drie kanten kastruimte te kunnen aanbrengen. Wat je ook kunt doen is een aparte slaapkamer hiervoor gebruiken, mocht je die beschikbaar hebben. In dat geval volstaat een kleine slaapkamer en kun je je eigen slaapkamer dus laten zoals deze is.

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur 23

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.