Hoe deel je je keukenkastjes goed in?

Het zal veel mensen bekend voorkomen: je zoekt iets waarvan je weet dat het in een keukenkastje ligt, maar het kost je de grootst mogelijke moeite om het te vinden. Dit is het gevolg van het niet goed indelen van je keukenkastjes. En tja, slordig ingerichte keukenkastjes, dat is iets dat er in de loop van de tijd gewoon in sluipt. Koop je soms iets te veel spullen of etenswaren en neem of heb je geen tijd om de keuken goed te organiseren, dan zijn chaotische keukenkastjes al snel het gevolg.

Toch hoeft het natuurlijk niet nodig te zijn om rommelige keukenkastjes te hebben. Hieronder geven we je een aantal tips die helpen om deze kastjes netjes te krijgen en te houden. De eerste twee alinea’s hierna kun je zien als nuttige voorbereiding; daarna volgt een aantal adviezen voor bij het indelen.

Haal je kastjes leeg

Kamp je met rommelige keukenkastjes en wil je daar wat aan doen? Dan is het verstandig om eerst al je keukenkastjes helemaal leeg te halen. Zo kun je eindelijk weer eens goed zien wat je nu eigenlijk allemaal ook alweer hebt. Bijkomend voordeel hiervan is dat je nu de gelegenheid hebt om de kastjes even grondig te reinigen.

Doe weg wat niet meer nodig is

Nu je alle etenswaren en spullen uit je keukenkastjes op het aanrecht of de keukentafel hebt liggen is dit het ideale moment om eens kritisch naar dit alles te kijken. Vraag jezelf van al deze spullen vooral eens af of je alles nog wel echt nodig hebt. Hierover hebben we de volgende tips voor je in petto:

  • Heb je keukengerei dat je waarschijnlijk nooit meer gebruikt? Breng dit dan naar de kringloopwinkel of zet het op Marktplaats, desnoods gratis. Mochten de spullen in kwestie te zeer beschadigd zijn, dan is weggooien waarschijnlijk een betere optie.
  • Als je keukengerei hebt dat je maar sporadisch gebruikt, geef dat een andere opslagplek in huis.
  • Wat betreft etenswaren: als je voedsel hebt dat (ver) over datum is, dan kun je het weggooien. Heb je eten dat nog in orde is, maar dat je niet meer gaat gebruiken? Geef het dan aan bekenden of aan de voedselbank.

Maak een goede indeling aan de hand van deze tips

Goed, nu je je hebt ontdaan van spullen die niet meer in de keukenkastjes hoeven, kun je beginnen met het herindelen van deze kastjes. Dit indelen kun je mede doen op basis van de volgende adviezen:

  • Probeer zones in de kastjes aan te brengen. Maak bijvoorbeeld een zone voor pasta en rijst, eentje voor ingeblikt voedsel en een andere voor bewaarbakjes. Houd je in het vervolg ook aan deze zones.
  • Onderzoek of je laden als keukenkastjes kunt aanbrengen in je keuken. Zo heb je veel meer overzicht in de spullen die je hebt.
  • Bewaar aangebroken potjes en pakken met voedsel op een aparte en herkenbare plek. 
  • Bewaar platte spullen als pannendeksels aan de binnenkant van kastdeuren.
  • Tenslotte een algemeen advies om bij het indelen in gedachten te houden: de keuken is een plek om te werken en niet om spullen op te slaan. Vul keukenkastjes dus alleen met spullen die je vaak nodig hebt en met etenswaren die je vaak gebruikt of snel denkt te gaan gebruiken.

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur01

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.