Maak de keuken in een huurhuis persoonlijk op deze manier

Wonen in een huurhuis brengt verschillende voordelen met zich mee, maar helaas ook een paar nadelen. Een van die nadelen is bijvoorbeeld dat als de woning niet helemaal naar je smaak is, dat je daar dan meestal geen grote ingrepen aan mag doen. Sowieso is het maar de vraag of het verstandig is om zelf zo’n verbouwing te regelen en te betalen, want van dit geld zie je uiteindelijk natuurlijk niets terug.

Is in jouw huurwoning de keuken eigenlijk niet helemaal in de stijl zoals jij mooi vindt? Dan is het goed om te weten dat er wel degelijk manieren zijn om hier iets aan te doen. Lees hieronder wat je kunt doen om de keuken in je huurhuis persoonlijk te maken.

Bespreek je plannen met de verhuurder

Ten eerste is het verstandig dat als je plannen hebt om wijzigingen aan te brengen in de keuken, dat je dit dan eerst bespreekt met de verhuurder. Hoe grootser je plannen zijn, des te belangrijker het is de verhuurder op de hoogte te brengen. Deze moet namelijk als eigenaar van het pand wel akkoord zijn met je plannen. Het is trouwens aan te raden om eventuele afspraken op z’n minst per e-mail bevestigd te hebben. 

Vervang de handgrepen

De eerste makkelijke en niet kostbare manier om de keuken van je huurwoning wat te personaliseren, is door de handgrepen te vervangen. Want vergis je niet: deze handgrepen hebben een grote invloed op de uitstraling van de keukenkastjes en daarmee de keuken. Gunstig aan deze actie is dat het makkelijk is uit te voeren. Je kunt bovendien de oude handgrepen bewaren en ze later weer monteren als je de huurwoning verlaat.

Vul de muren

De muren in en rond de keuken vullen waar mogelijk is ook een manier om een keuken meer naar je hand te zetten. Het ophangen van decoratie en planken is in huurhuizen namelijk gewoon toegestaan. Wel moet je er rekening mee houden dat je, wanneer je gaat verhuizen, de gaatjes in de muren misschien weer moet opvullen.

Geef de tegels een upgrade

Normaliter is het niet de bedoeling dat je de keukenvloer in je huurhuis eigenhandig vervangt. Wanneer je keuken tegels heeft die je niet aanstaan, kun je hier echter makkelijk iets aan doen door tegelstickers aan te brengen. Tegenwoordig zijn er namelijk tegelstickers verkrijgbaar die eenvoudig zijn aan te brengen én weg te halen. Bovendien bestaan deze stickers in de meest uiteenlopende kleurstijlen.

Kleed het stijlvol aan

Tenslotte kun je de keuken van je huurhuis wat persoonlijker maken door accessoires met een sfeerverhogend karakter in huis te halen. Dit hoeft niet of nauwelijks extra geld te kosten, want apparatuur en accessoires heb je in de keuken sowieso nodig. Probeer wat dit betreft dus te kiezen voor spullen met mooi, bij elkaar passende kleuren en een fraaie uitstraling. Accessoires waar je dan aan kunt denken zijn snijplanken, een messenset, een keukengereiset, een waterkoker, een keukenmachine, theedoeken en ovenwanten.

Uitgelichte afbeelding

blog post 03

Recente blog artikelen

Waarom zou je kiezen voor een goedkope bank?

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.