Zo creëer je een ton-sur-ton keuken

Het uitzoeken en inrichten van een nieuwe keuken is voor bijna niemand een alledaagse klus. Een keuken gaat namelijk normaal gesproken langer dan tien jaar mee. Dat alleen is al reden genoeg om met veel zorg en aandacht je nieuwe keuken samen te stellen. Je moet je keuken immers niet alleen nu fraai en praktisch vinden, maar over een decennium nog steeds. En je moet misschien ook rekening houden met het scenario waarin je je huis binnen nu en tien jaar verkoopt.

Om bovenstaande redenen is het slim om te kiezen voor een keuken waarvan de kans klein is dat deze je op een dag gaat tegenstaan. Bovendien raden we aan voor kleuren te kiezen die niet snel vervelen en bij een groot publiek in de smaak vallen. Wat dat betreft is het verstandig te gaan voor een zogeheten ton-sur-ton keuken. Ton-sur-ton is een trend in de interieurwereld. Het houdt in dat je een ruimte – in dit geval de keuken – volledig in één kleur uitvoert, maar dan wel in verschillende varianten van die kleur. 

Hieronder lees je eerst wat goede redenen zijn om te kiezen voor een ton-sur-ton keuken. Daarna vertellen we hoe je het creëren van zo’n keuken kunt aanpakken. 

4 goede redenen om te kiezen voor een ton-sur-ton keuken

Om deze redenen is het aan te bevelen voor een ton-sur-ton keuken te gaan:

  1. Ton-sur-ton is gebaseerd op een vrij neutrale stijl van het aanbrengen van kleuren. Zoals gezegd raak je er niet snel op uitgekeken en zal het ooit op potentiële kopers van je huis een degelijke indruk maken. 
  2. Een ton-sur-ton keuken straalt rust en overzicht uit. 
  3. Ton-sur-ton is een stijl die vrij minimalistisch overkomt. 
  4. In een ton-sur-ton keuken komen mooie accessoires die een afwijkende kleur hebben van de rest van de keuken extra goed uit de verf.

Met deze stappen creëer je een mooie keuken in ton-sur-ton stijl

Wanneer je overtuigd bent en je wilt je keuken ook in een ton-sur-ton stijl uitvoeren, dan kun je dat doen aan de hand van de volgende stappen:

  • Eerst kies je de basis, oftewel de kleur waarin je de keuken wilt uitvoeren. Veel mensen gaan hierbij voor verschillende tinten beige, want beige heeft een warme uitstraling. Het lichte en schoon ogende wit is ook nog steeds populair, terwijl als je van chique houdt zwart een goede optie is. Van de kleurrijke opties worden groen en blauw het vaakst gekozen.
  • Overweeg welke keukenonderdelen je welke variant van je basiskleur geeft. Bedenk je hierbij ook dat sommige onderdelen van de keuken misschien niet in dezelfde kleur kunnen verschijnen. Denk hierbij aan de spoelbak, de kraan en het werkblad. Kies voor deze onderdelen kleuren die goed bij de hoofdmoot passen.
  • Besteed aandacht aan de kleuren van keukenaccessoires die je vanaf nu koopt. Attributen die een sterk afwijkende kleur hebben ten opzichte van de rest van de keuken zullen namelijk extra opvallen. Uiteraard biedt dit mogelijkheden, zolang je maar kleuren kiest die goed bij de hoofdkleur passen. Probeer daarentegen niet te veel accessoires in verschillende kleuren te kopen.

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur13

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.