Kleurentrends: minimalistisch wit

Het aantal mensen dat er een minimalistische levensstijl op nahoudt lijkt de afgelopen te zijn gegroeid. Bij een dergelijke leefstijl hoort natuurlijk een interieur dat daarbij aansluit. Het mag geen verrassing heten dat bij zo’n minimalistisch interieur niet al te opvallende kleuren gebruikt worden. Om die reden mag minimalistisch wit tot de meest recente kleurentrends worden gerekend. Hoe je minimalistisch wit het best toepast in je interieur lees je hieronder. Daarna gaan we nog wat dieper in op de kenmerken en voordelen van de minimalistische interieurstijl.

Hoe pas je minimalistisch wit het best toe in je interieur?

Wanneer je minimalistisch wit op een mooie manier wilt toepassen in je interieur dat toch al minimalistisch aan doet, dan kun je het best gaan voor een kleurenpalet met een zeer beperkt aantal verschillende kleuren. In een minimalistisch interieur worden vooral de kleuren wit, grijs en zwart gebruikt. Minimalistisch wit is vooral voor de plafonds en muren geschikt. De vloer leent zich goed voor enige afwisseling, bijvoorbeeld met grijs. Als het je dan iets te kleurloos wordt, dan kun je dit later altijd nog compenseren door (kleine) meubels of accessoires in fellere kleuren toe te voegen.

Wat zijn andere kenmerken van een minimalistische interieurstijl?

Goed, dat een bescheiden kleurgebruik een belangrijk aspect is van een minimalistisch interieurstijl, dat weten we inmiddels. Wat de andere kenmerken zijn van deze stijl? Denk onder meer aan de volgende factoren:

 • In een minimalistisch interieur worden weinig accessoires neergezet. Alleen zaken die met grote regelmaat gebruikt worden staan in het zicht. De rest is opgeruimd of überhaupt niet aanwezig in huis.
 • Het opgeruimde karakter van een minimalistische interieurstijl geeft het geheel een wat chique uitstraling.
 • Er wordt volop gebruik gemaakt van natuurlijke lichtinval. De aanwezige witte kleuren aan onder meer de muren zorgen ook nog eens voor weerkaatsing van deze lichtinval.
 • In minimalistisch ingerichte woningen kom je veelvuldig materialen als glas, metaal, hout en beton.
 • Fanatieke minimalisten gaan voor spullen van goede kwaliteit en met een lange levensduur.

De voordelen van een minimalistische interieurstijl op een rijtje

Sommige mensen moeten er niet aan denken om omringd te zijn door een minimalistisch interieur, maar voor andere mensen is dit juist een uitkomst. Hoe dan ook, de minimalistische interieurstijl waarin ook minimalistisch wit een belangrijke rol speelt biedt deze voordelen:

 • Aangezien je weinig meubels en accessoires nodig hebt kun je hier flink op besparen.
 • Het feit dat je minder spullen koopt heeft een gunstige invloed op het milieu.
 • Minder voorwerpen in huis zorgt ervoor dat je minder spullen hoeft schoon te maken. 
 • Als je minder spullen hebt, raak je ook minder snel iets kwijt.
 • Een minimalistisch ingericht en gedecoreerd zorgt voor veel rust in je hoofd. Stress blijft dan daarentegen juist sneller buiten de deur.
 • Door niet te snel te worden afgeleid door een druk ingericht huis houd je meer tijd over voor dingen die echt belangrijk voor je zijn.
 • Een minimalist is doorgaans tevreden met wat hij of zij heeft. Die insteek maakt je gelukkiger dan wanneer je altijd alleen maar meer wilt.

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur18

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.