Kleurentrends: zacht & romantisch

Sommige kleurentrends die gelden voor het interieur verdwijnen weer net zo snel als ze opkwamen. Andere trends zijn daarentegen echte blijvertjes. Onder de laatste categorie valt de trend om een woning van zachte en lieflijke kleuren te voorzien. Dit met als doel een romantisch sfeertje neer te zetten in huis. Dat dit veel verder kan gaan dan louter het aanbrengen van een behang met een bloemenpatroon wordt duidelijk in dit artikel.

Roze

Het lijkt enerzijds afgezaagd, maar aan de andere kant kun je er ook simpelweg niet helemaal omheen. De kleur roze past wat dat betreft te goed bij romantiek om deze helemaal onbesproken te laten. Nu is het ook weer niet zo dat alle muren roze verven dé oplossing is. Beter is om een deel van een wand lichtroze te maken. Enkele subtiele rozige accessoires neerzetten komt de zachtheid van de uitstraling van de kamer ook ten goede.

Zachte tinten

Lichtroze kun je gerust onder de zachte tinten scharen. Laten deze zachte tinten nu net goed passen bij een interieurstijl die zacht en romantisch moet overkomen. Tinten als beige en lila doen dit ook uitstekend, net als diverse pastelkleuren. Kleuren die doen denken aan mineralen en koralen doen het ook altijd goed. Schilder je grote wanden in een mengsel van deze kleuren, dan heb je zonder twijfel een goede basis voor een zachte en romantische interieurstijl te pakken.

Wat je ook kunt doen is een van de genoemde kleuren kiezen en meerdere varianten van deze kleur gebruiken voor de afwerking van bijvoorbeeld je woonkamer. Deze strategie wordt ook wel ton-sur-ton genoemd. Doe je dit op de juiste manier en werk je het geheel subtiel af, dan zal het resultaat een rustgevende en romantisch ogende woonkamer zijn.

Muur met dessins

Als je effen gekleurde muren toch niet spannend genoeg vindt, dan kun je ook voor een iets gewaagder plan gaan. Een muur met een dessin zou daar helemaal op aansluiten. Een (foto)behang met bloemenprints kan hiervoor geschikt zijn, net als ietwat abstract geschilderde landschappen waarin zachte kleurtinten in elkaar lijken over te lopen. Als je een echt duidelijk statement wilt maken, dan kun je zelfs gaan voor muurstrips of behang waar de romantiek werkelijk van af spat.

Zachte stoffen

Inmiddels heb je vermoedelijk al een aardig beeld met welke kleuren je in huis een zachte en romantisch setting kunt neerzetten. Hiermee ben je er echter nog niet. Besef je bijvoorbeeld dat vooral zachte stoffen uitstekend passen bij een dergelijk interieur. Probeer daarom producten van fluweel en wol aan je interieur toe te voegen.

Maak het af met meubels en accessoires

Zoals in elk huishouden zul je ook in een zacht en romantisch interieur meubels en attributen nodig hebben. Wil je deze zo goed mogelijk laten aansluiten bij je doelstelling, kies dan bijvoorbeeld voor een stoffen bank die met sierlijke kussens en dekentjes is uitgerust. Haal je meubels met hout in huis, kies dan voor hout in lichte tinten. 

Vergeet ook niet dat kaarsen bij uitstek accessoires zijn die de romantiek kunnen aanwakkeren. Deze kun je in meerdere ruimten in huis plaatsen, waaronder natuurlijk in je slaapkamer, waar je het geheel met een passend dekbedovertrek in een romantische stijl helemaal afmaakt.

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur09

Recente blog artikelen

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

4 prachtige meubels om je badkamer te personaliseren

Stucwerk als investering voor je huis 

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.