Tips voor het inrichten van een grote woonruimte

Wanneer mensen in financieel opzicht in staat zijn een grote woning te kopen, dan doet men dat meestal ook daadwerkelijk. Want laten we wel wezen: een groot huis in bezit hebben is iets dat nagenoeg iedereen wel zou willen. Grote huizen stellen je echter wel voor een aantal flinke uitdagingen. Zo is het bijvoorbeeld niet altijd eenvoudig om een grote woonkamer gezellig en knus in te richten. Ben jij zelf in het bezit van een forse huiskamer? Lees dan hieronder onze tips voor het inrichten van een grote woonruimte.

Kies grote meubelstukken

De belangrijkste tip om een grote huiskamer slim in te richten is door gebruik te maken van grote meubels. Door bijvoorbeeld een bankstel en een salontafel van een fors formaat neer te zetten zorg je er immers voor dat een aanzienlijke hoeveelheid ruimte alvast in gebruik is. Des te minder lege ruimte blijft er vervolgens over. Los daarvan komen bijvoorbeeld een klein bijzettafeltje of een poef van een bescheiden formaat absoluut niet uit de verf in een grote ruimte.

Maak zones

In een echt grote woonkamer is het aan te raden om verschillende zones in te richten. Natuurlijk kan een zone dienst doen als zitgedeelte en een andere als eethoek. Heb je nog meer ruimte over, dan kun je misschien nog een hobbyhoek of een extra zitgedeelte creëren. De verschillende zones kun je van elkaar scheiden door bijvoorbeeld een bank met de rug naar een andere zone toe te zetten. Ook een kast overdwars tegen een muur zetten kan helpen de ene zone van de andere te scheiden. De zones afzonderlijk krijgen zo een wat knussere sfeer.

Creatief gebruik van kleuren

Het slim gebruikmaken van kleuren aan de muren kan ook helpen een grote woonkamer op te delen en zo wat gezelliger te maken. Wat betreft deze muren kan het aan te raden zijn voor verschillende kleuren en materialen te gaan.

Zet niet alles tegen de muur

In een kleine woonkamer zet men bijna automatisch alle meubels en attributen tegen de muur. Dit moet ook wel, anders houd je soms te weinig ruimte over om tussen de spullen door te bewegen. Bij grote woonkamers hetzelfde doen is echter geen goed idee. Daar kun je gerust banken, stoelen en tafels een stukje van de muren af zetten. Doe je dit niet, dan worden de ruimtes in het midden van de kamer waarschijnlijk te groot en daarmee te leeg.

Gebruik vloerkleden

Als ondanks het opvolgen van de hierboven beschreven tips je nog steeds vindt dat er te grote lege ruimtes ontstaan in je woonkamer, dan kun je dit nog maskeren door gebruik te maken van vloerkleden. Zo’n vloerkleed kun je natuurlijk perfect onder een salontafel of een eettafel leggen. Gebruik je hiervoor een kleed dat ruimschoots groot genoeg is, dan vergroot je hiermee het zitgedeelte of de eethoek. Daarmee verklein je dan automatisch de tussenliggende ruimtes die je te groot vond.

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur14

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.