Kleurentrends: neutralen

Sommige kleurentrends met betrekking tot het interieur blijken uiteindelijk maar een kort leven beschoren. Dit geldt echter zeker niet voor neutrale kleuren. Want in welk tijdperk we ook leven, er zijn altijd talrijke mensen die de voordelen van neutrale basiskleuren in huis wel kunnen inzien. Hieronder lees je eerst welke kleuren eigenlijk onder de neutralen gerekend kunnen worden. Lees je verder, dan kom je meer te weten over de voordelen die het werken met neutrale kleuren teweegbrengt.

Welke kleuren vallen onder neutrale kleuren?

Van origine werd ervan uitgegaan dat neutrale kleuren niet in de regenboog voorkomen. Een zogenaamde non-kleur. In de interieurwereld wordt dit zeker niet zo nauw genomen. Er zijn dus meer kleuren neutraal te noemen dan je misschien wel zou verwachten. De grens tussen neutrale en niet-neutrale kleuren is verder ook nog eens moeilijk aan te geven. Deze grens kan soms zelfs per persoon verschillen.

Wat een neutrale kleur in ieder geval wel moet hebben, is een zekere mate van rust en onopvallendheid. Welke kleuren daar zoal onder vallen? Nou, ten eerste moeten we dan uiteraard wit noemen. Wit is de ultieme neutrale kleur om voor je binnenmuren en plafond te gebruiken, ongeacht de kleurentrends die verder spelen in de interieurwereld. Andere populaire neutrale kleuren zijn zwart, grijs, grijsgroen en beige.

Van de genoemde kleuren zijn wit, beige en grijsgroen het meest geschikt om grote (delen van) wanden mee te voorzien. Grijs en zwart zijn doorgaans meer geschikt voor kleine stukken van de muur of voor de verdere aankleding. Het betonachtige grijs is bovendien vrij populair als vloerkleur.

Om deze redenen doen neutrale kleuren het zo goed in je interieur

Dat de neutralen al zo lang onder de kleurentrends voor het interieur mogen worden gerekend is natuurlijk niet voor niets. Het aanbrengen van deze neutrale kleuren in huis kent simpelweg talrijke voordelen, te weten:

  • Als je muren en plafonds met een neutrale klaar zijn afgewerkt komen andere aspecten in je interieur juist meer in the picture te staan. Dit geldt ten eerste voor wanddecoratie, maar ook meubels en accessoires met wat meer opvallende kleuren komen duidelijker tot uiting als er neutrale achtergrondkleuren worden gebruikt.
  • Neutrale kleuren kun je combineren met elke denkbare interieurstijl. Hiermee gun je jezelf bij voorbaat flexibiliteit bij het kiezen van jouw stijl.
  • Door neutrale kleuren te gebruiken komt de architectuur van je woning extra mooi tot z’n recht. Vooral in huizen met bijzondere architectonische hoogstandjes is dit een groot voordeel.
  • Op neutrale kleuren raken de meeste mensen niet snel uitgekeken. Van intense kleuren kan dat niet gezegd worden.
  • Als je ooit je huis te koop zet, dan zullen neutraal afgewerkte vloeren, muren en plafonds voor kandidaat-kopers nooit een reden zijn om je huis af te wijzen.

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur16

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.