Najaarstrends

In Nederland merk je meestal zo halverwege september dat de zomer definitief als voorbij mag worden beschouwd. De dagen zijn weer aanmerkelijk korter, de temperaturen gaan weer omlaag en grillige weersomstandigheden zijn weer aan de orde van de dag. 

Deze omslag van zomer naar herfst markeert ook het moment om weer eens iets aan je interieur te veranderen. Typische zomerse voorwerpen en kleuren kunnen plaatsmaken voor elementen die veel beter bij de herfst en ook bij de winter passen. Uiteraard kun je het maximale uit je herfstinterieur halen als je op de hoogte bent van de laatste najaarstrends. Precies op deze trends gaan we in dit artikel dieper in.

Mix donkere kleuren met lichte of natuurlijke kleuren

Zoals geldt voor elk seizoen, geldt ook voor het najaar: sommige kleuren passen beter bij dit jaargetijde dan andere kleuren. De jongste najaarstrends wijzen uit dat er in dit seizoen in huis toch verrassend veel lichte kleuren worden gebruikt. In de herfst en winter zijn vooral kleuren als wit, grijs, beige en bruin populair. Bovenal zijn dit kleuren die een rustgevende invloed hebben op je woning. Verder zijn natuurlijke kleuren bijna altijd goed, want ook hiervan gaat over het algemeen een kalmerende werking uit.

Evenwel is het najaar ook een seizoen van donkerte. Daarom is het subtiel toevoegen van enkele donkere kleuren altijd een goed idee in de herfst en winter. Kleuren die zich hier uitstekend voor lenen zijn donkergroen, donkerpaars, donkergrijs, donkerbruin en zwart. Het beste resultaat bereik je natuurlijk als je een goede mix hebt met de lichte kleuren die je in huis hebt.

Natuurlijke elementen en materialen

Natuurlijke kleuren haal je het makkelijkst in huis door een aantal (producten met) natuurlijke elementen aan te schaffen. Hierbij valt ten eerste te denken aan bloemen en planten. Voorwerpen die (deels) gemaakt zijn van marmer, natuursteen of graniet passen ook helemaal bij het najaar.

Een vleugje luxe

Het najaar is ook de periode bij uitstek waarin luxe en glanzende voorwerpen in huis het goed doen. Dit valt ook niet los te zien van het feit dat het overdag zo kort licht is. Bij donkerte en kunstlicht ogen glimmende luxeproducten nu eenmaal nog mooier. Denk hierbij aan producten of afwerkingen in zilver, goud of bordeauxrood. Uiteraard kunnen kerstversieringen hier ook onder vallen.

Het verder winterklaar maken van je woning

Wanneer je je woning echt helemaal klaar wilt maken voor het najaar en de winter, dan doe je dat ook door voor bijpassende accessoires te zorgen in de ruimtes in huis waar je vaak bent. Het spreekt voor zich dat je typische zomerse attributen dan eerst uit het zicht legt. Winteraccessoires haal je dan juist tevoorschijn. Hier vallen bijvoorbeeld warme dekens onder. Deze zijn ideaal om er warmpjes bij te zitten op de bank. Bovendien kunnen in mooie winterse kleuren uitgevoerde dekens bijdragen aan de algehele sfeer. Voeg je vanaf half november vervolgens ook nog decoratie toe in de stijl van de feestdagen in december, dan mag je je huis echt winterklaar noemen.

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur03

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.