Voorjaartrends

Veel mensen fleuren elk jaar weer helemaal op wanneer de winter op z’n einde loopt. De dagen worden weer langer, de zonnestralen krachtiger en de natuur komt weer in bloei te staan. Dit alles is genoeg reden om ook je huis weer klaar te maken voor het voorjaar. Uiteraard doe je dit het best aan de hand van voorjaartrends die momenteel spelen. Door deze trends te volgen richt je je woning immers zo fraai mogelijk in – en nog passend bij het lenteseizoen ook. Hieronder lees je vijf aspecten die we nu tot de voorjaartrends mogen rekenen. 

Rustige kleuren

Tijdens de lente en de zomer komen in huis rustige en lichte kleuren het best tot hun recht. Invallend zonlicht wordt hierdoor namelijk op een fijne manier weerkaatst. Bovendien zorgt vooral de kleur wit ervoor dat hitte niet te veel wordt geabsorbeerd door je huis. Tijdens een hittegolf is dat uiteraard een groot voordeel. Naast wit zijn kleuren als lichtblauw, lichtroze, lichtgeel, lichtgroen en beige ideaal voor in het voorjaar. Dit geldt ook voor natuurlijke kleuren.

Natuurlijke materialen

Van natuurlijke kleuren gaat dus vaak een rustgevende werking uit. Daardoor leent het voorjaar zich er uitstekend voor om je woning met diverse natuurlijke materialen te vullen. Denk hierbij aan meubels of accessoires die (deels) van marmer, messing en uiteraard hout zijn gemaakt. Het toevoegen van wat meer planten en bloemen past al helemaal goed bij het voorjaar. 

Hergebruikte spullen en materialen

De trends die we hierboven noemden gelden al wat langer. Een relatief nieuwe voorjaartrend is daarentegen het hergebruiken van spullen en materialen. Dit kunnen prima spullen zijn waarvan je eigenlijk niet zou verwachten dat deze een huiselijke sfeer zouden neerzetten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld oude ladders en ophangmaterialen (bijvoorbeeld voor hangplanten). Deze voorjaartrend speelt bovendien goed in op de groeiende wens om te recyclen en daarmee het milieu te sparen.

Opvallende en vrolijke kleuren

Weer even terug naar het gebruik van kleuren. De huidige voorjaartrends schrijven dus voor dat lichte kleuren ideaal zijn als basiskleuren in je interieur. Echter is er natuurlijk niets mis mee om hier ook wat fellere kleuren aan toe te voegen – uiteraard op een subtiele manier. Voor het voorjaar en de zomer ga je hierbij normaal gesproken voor opvallende en vrolijke kleuren. Dit kun je doen door accessoires in dergelijke kleuren te plaatsen. Een andere goede manier is een open wandkast neer te zetten waarvan de vakken aan de achterkant opvallend gekleurd zijn. Het voordeel hiervan is dat als je dit kleurgebruik in het najaar niet meer passend vindt, dat je deze kast dan gewoon kunt weghalen.

Lichte accessoires

Tenslotte passen accessoires met lichte en zachte kleuren helemaal bij een interieur dat klaar is voor het voorjaar. Let op, hierbij kan het net zo goed gaan om attributen die licht kunnen weerkaatsen. Denk hierbij maar aan een setje glazen vloervazen. Ook een of enkele spiegels aan de wand zijn ideaal om invallend zonlicht verder te verspreiden en om de uitstraling te verbeteren.

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur07

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.