Winterdecoratie

Het winterseizoen. Sommigen zien het als de mooiste tijd van het jaar, terwijl andere mensen er juist niets aan vinden. Feit is dat als het winter is, dat je er sowieso maar het beste van kunt maken. Dit doe je onder meer door je huis vlak voor de winter alvast klaar te stomen voor dit donkere seizoen. Gelukkig zijn er vele vormen van winterdecoratie waarmee je je woning een stuk gezelliger maakt in de winter. Zo help je jezelf meteen om het winterseizoen te omarmen, als je dat niet al deed. Hieronder beschrijven we zeven van de fraaiste vormen van winterdecoratie. 

Planten

Het aanbrengen van natuurlijke planten of kunstplanten is zeer verstandig om te doen in de winter. Dit geldt vooral als je vlak na kerst de kerstboom uit de woonkamer hebt gehaald. Vlak na het verdwijnen van de kerstboom kan de huiskamer er namelijk nogal kaal uit zien. Datzelfde geldt in de winter uiteraard ook voor de natuur. Enkele nieuwe planten in de woonkamer zorgen dan voor weer wat meer kleur, levendigheid en energie. 

Andere natuurlijke decoratie

Planten zijn niet de enige vorm van natuurlijke decoratie die het goed doet in de winter. Ook samengestelde stukken met bijvoorbeeld bladeren, dennenappels en dennentakken vormen fraaie versiering voor in het winterseizoen. Gunstig is bovendien dat dergelijke decoratie geschikt is voor zowel aan muren als deuren, als op de eettafel of salontafel. Leg je dit soort natuurlijke versiering op een tafel, dan kun je het mooi afmaken met bijvoorbeeld kaarsen en glitters.

Sneeuw

Bij de winter hoort natuurlijk sneeuw, al is een dik pak sneeuw al lang geen vanzelfsprekendheid in de winter. Wat je wel kunt doen is thuis winterdecoratie aanbrengen met behulp van kunstsneeuw. Dit soort sneeuw kun je gewoon zelf maken door wat fijn zand met witte acrylverf te mengen. 

Luxe tinten en materialen

Meer dan bij welk seizoen dan ook passen bij de winter luxe tinten en materialen erg goed. Denk hierbij van kleine en subtiele materialen en afwerkingen van kleuren als goud, zilver, donkerblauw of donkerrood. Je huis krijgt hier namelijk een elegante uitstraling door. Vooral in kunstlicht komen dergelijke kleuren goed tot hun recht. Maak het geheel helemaal af door ook gebruik te maken van materialen als watten, fluweel en hout.

Lichte kleuren op eettafel

Om te voorkomen dat het geheel in huis te donker wordt, kun je ervoor kiezen vooral de eettafel met lichte kleuren aan te kleden. De aankleding kun je tegelijkertijd gerust wat chiquer vormgeven. Denk hierbij aan een lichtgekleurd tafelkleed met servetten, borden, bloemen en kaarsen die hier helemaal bij passen. 

Kerstkaarten

Een van de goede tradities die hoort bij het kerstfeest is het versturen van kerstkaarten naar familie en vrienden. Ontvang je een aantal van zulke kaarten, hang ze dan ook op een mooi plekje op. Als mooie winterse decoratie kun je ze vervolgens tot een tijdje na kerst laten hangen. 

Verlichting

Tenslotte verdient de verlichting van je woning in de winter extra aandacht. ’s Winters wordt het immers al vroeg donker, dus heb je je kunstverlichting volop nodig. Breng naast de lampen die je sowieso al in huis hebt daarom zeker eens een paar charmante of kleurrijke lichtslingers aan. Doe deze subtiele lampjes aan en dim de grote verlichting in huis. Vul daarnaast een vaas met watten en een lichtslinger met kleine lampjes die op een batterij werken. Zo creëer je al snel een fijne en warme sfeer waardoor je vanzelf van de winter gaat houden.

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur13

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.