Zomerse items voor een zomerse sfeer

Voor de meeste mensen geldt de zomer als het meest geliefde seizoen van het jaar. Of jij deze voorkeur nu ook hebt of niet, je kunt niet ontkennen dat de zomer de meest kleurrijke periode in het jaar is. Het is dan ook niet moeilijk om een zomerse sfeer in huis neer te zetten. Er zijn namelijk diverse items die mede vanwege hun kleurrijkheid gerust zomers genoemd kunnen worden. Hieronder lees je welke items hier in het bijzonder voor in aanmerking komen.

Zomerse en diepgroene planten

De zomer is de periode waarin de natuur vol in bloei staat. In parken en bossen worden de meest intense groene kleuren altijd in de zomer bereikt, zeker als het ook genoeg regent. Als je thuis een zomerse sfeer wilt creëren, dan is het zaak om enkele planten te kopen die hierbij aansluiten. Dit kunnen dus planten zijn met diepgroene kleuren, maar ook planten die bij uitstek worden geassocieerd met de zomer. Een voorbeeld van een plant die onder de laatste categorie valt is een palm. Deze kun je in zowel in natuurlijke als kunstmatige vorm kopen. Palmen zijn verder al beschikbaar vanaf ongeveer een halve meter hoogte.

De thema’s strand en zee

Een andere associatie die mensen vaak hebben met de zomer zijn de thema’s strand, zee en zon. Verrijk je je interieur dan ook (tijdelijk) met items waarbij deze thema’s duidelijk naar voren komen, dan maak je de sfeer in huis meteen al een heel stuk meer zomers. Items die hiervoor in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld posters, wandkleden en souvenirs uit zonnige oorden en badplaatsen. Overigens zijn de kleuren blauw en geel sowieso geschikt als je je woning van een zomerse uitstraling wilt voorzien.

Hoeden, manden en tassen

Andere accessoires met een uitgesproken zomers imago zijn hoeden, manden en tassen. Onder deze hoeden vallen vooral zomerse hoeden (bijvoorbeeld Mexicaanse sombrero’s) die vooral als doel hebben de drager een beetje schaduw te bezorgen. Tassen met een zomerse uitstraling zijn doorgaans lichte, luchtige tassen van katoen en met een vrolijke opdruk. Hang je dergelijke tassen, hoeden en rieten manden her en der op, dan gaat je zomerdecoratie er onmiddellijk op vooruit. Ondertussen kun je deze accessoires uiteraard ook gebruiken voor het oorspronkelijke doel waarvoor ze gemaakt zijn.

Een goedgevulde fruitschaal

Tijdens warme en zonnige zomerdagen kan elk mens wel wat verfrissing gebruiken. En als er iets is dat verfrissend kan werken (en nog gezond is ook), dan is het wel een stuk vers fruit. De kleuren die grote stukken fruit hebben passen ook nog eens helemaal bij de lichte zomer. Genoeg reden dus om een mooie, grote fruitschaal op tafel te zetten en daar bijvoorbeeld een ananas, een meloen, een mango en wat citroenen en sinaasappelen in te doen. Dat past prachtig bij een zomers interieur, terwijl je natuurlijk op elk gewenst moment van het fruit kunt gebruikmaken.

Vazen

Tenslotte kunnen vazen prima zomerse items vormen. Deze vazen kunnen zoals gezegd diepgroene planten bevatten, maar zonder inhoud is een setje vazen op de vloer of op tafel ook mooi. Ga hierbij voor glazen vazen die het invallende zonlicht weerkaatsen of juist kleurrijke vazen om een zomers statement te maken.

Uitgelichte afbeelding

Zomerse items feature image 01

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.