Zomerdecoratie

Samen met de lente geldt de zomer voor veel mensen als favoriete periode van het jaar. In de interieurwereld wordt de zomer niet gezien als meest eenvoudige seizoen. In de zomer breng je namelijk nu eenmaal meer tijd buiten door en bovendien zijn er diverse decoratiemogelijkheden die niet alleen bij de zomer, maar ook bij de lente goed passen. 

Evenwel zijn er wel degelijk accessoires waarmee je je huis helemaal in zomerse sferen brengt. Hieronder lees je een aantal nuttige tips hierover, al gaan we eerst in op kleuren die goed bij de zomer passen.

Kleurgebruik

Met welke accessoires je je woning ook wilt klaarstomen voor de zomer, het is ten eerste belangrijk dat je goed in de gaten houdt in welke kleuren deze attributen zijn uitgevoerd. Daar begint het in feite allemaal mee. Het is aan te raden om een kleurenpalet te kiezen van minimaal drie en maximaal zeven kleuren. Probeer er een harmonieus geheel van te maken door telkens kleuren binnen dit palet te gebruiken. Gebruik hierbij een neutrale kleur als wit als basis. Zo komen de andere kleuren het best tot hun recht.

Strand en zee

Vele mensen associëren de zomer onmiddellijk met strand, zee en zon. Attributen waarbij deze aspecten terugkomen kun je dan ook zien als zomerdecoratie. Sowieso zijn de kleuren blauw en geel erg geschikt. Blauw staat immers symbool voor de strakblauwe lucht die je in de zomer vaak ziet en geel symboliseert de zon en het strand.

Planten met een zomers karakter

Wanneer je een paar planten in huis neerzet of vervangt, dan heeft dat direct een grote impact op de sfeer. Door voor planten te kiezen die een uitgesproken zomerse uitstraling hebben, zorg je ook meteen voor een echt zomersfeertje in huis. Vooral palmen zijn hier bij uitstek geschikt voor. Palmen kun je kopen in zowel natuurlijke als kunstmatige vorm. Cactussen en vetplantjes passen ook goed bij de zomer. Je kunt sowieso de plank niet misslaan als je kiest voor planten met grote bladeren die diepgroen van kleur zijn.

Manden, hoeden en tassen

Als je het kleurgebruik en je aanbod aan planten op orde hebt, dan is het tijd om het geheel met zomers getinte attributen te completeren. Accessoires die zich hier uitstekend voor lenen zijn bijvoorbeeld rieten manden, grote strandhoeden en kleurrijke strandtassen. Deze spullen zijn zonder twijfel ideaal als zomerdecoratie, al kun je ze tegelijkertijd natuurlijk ook inzetten als gebruiksvoorwerpen.

Fruit

Een grote glazen schaal gevuld met diverse stukken fruit geven je huiskamer ook een fraai zomers karakter. Dit lukt zeker als je gaat voor fruitstukken in felle kleuren. Denk hierbij aan ananassen, mango’s, meloenen en citroenen, niet toevallig fruitsoorten die volop in de zomer genuttigd worden.

Glazen vazen

Een paar extra glazen vazen uit de kast halen en zichtbaar op de tafel of de vloer plaatsen is ook een actie waarmee je de zomerse sfeer in huis verbetert. In principe is het niet eens noodzakelijk om hier planten in te doen. Een losse set vazen op de vloer kan namelijk ook al prachtig staan. Evenwel vormen kleine vaasjes met vulling ook mooie zomerse accessoires. Deze vulling kan dan bestaan uit enkele bloemknoppen of wat zand met een klein kaarsje.

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur02

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.