Wandplanken in de keuken

Wanneer je in de keuken nog wat ruimte over hebt aan de muren, dan is het zeker aan te raden hier een paar wandplanken aan te bevestigen. Sterker nog, wandplanken in de keuken kunnen zelfs dusdanig handig en mooi zijn dat deze ook als vervangers voor keukenkastjes kunnen optreden. Vooral kastjes die hoger dan het aanrecht zitten kun je prima door wandplanken vervangen. 

Hieronder lees je over vijf voordelen die wandplanken in de keuken bieden.

Mooie spullen showen

Een wandplank in de keuken geeft je ten eerste de gelegenheid om wat van je mooiere spullen op te stellen. Zo zijn deze fraaie attributen altijd zichtbaar en hebben ze dus een positieve invloed op de uitstraling van je keuken. Vooral sierlijke snijplanken, keukengereisets en apparaten kunnen op zo’n plank mooi uit de verf komen. Dit geldt ook voor een stapeltje kookboeken, mocht je die in bezit hebben.

Voor het grijpen

Als je een wandplank in de keuken hebt en je gebruikt deze vooral om nuttige voorwerpen op te leggen, dan heb je daar tijdens het koken vaak profijt van. Spullen die op een plank liggen, liggen namelijk gewoon voor het grijpen. Dit kan uiteraard niet gezegd worden van spullen die ergens in het midden van een keukenkastje liggen. Deze tijdswinst kun je erg goed gebruiken als je druk bezig bent in de keuken met meerdere pannen op het vuur.

Je keuken lijkt groter

Zeker wanneer je meerdere keukenkastjes weghaalt (of überhaupt niet installeert als je voor een nieuwe keuken gaat) en daarvoor in de plaats wandplanken aanbrengt, dan brengt dat een optisch effect teweeg. Je keuken lijkt door deze ingreep namelijk groter te zijn. Met name bij keuken die niet groot zijn of een smalle vorm hebben is dit optische effect wenselijk.

Multifunctioneel inzetbaar

Wanneer je besluit wandplanken in je keuken te monteren, dan is het goed om te weten dat je deze planken op meerdere manieren kunt benutten. Aan zo’n plank is het namelijk enorm eenvoudig om even wat haakjes aan te brengen. Aan die haakjes kun je dan vervolgens weer allerlei dingen hangen. Denk hierbij aan theedoeken, ovenwanten, pannen en keukengerei. De uitstraling van je keuken wordt er hoe dan ook levendiger door als je deze strategie volgt. Hang je hier louter fraai vormgegeven spullen op, dan wordt het geheel er nog mooier op ook.

Lage aanschafkosten

Tenslotte hebben wandplanken het voordeel dat deze niet al te duur zijn. Natuurlijk ligt het er een beetje aan voor welk type plank je kiest, maar toch. Over het algemeen mag je ervan uitgaan dat de prijs voor een aantal wandplanken veel lager is dan voor een paar keukenkastjes. Vooral als je een geheel nieuwe keuken gaat inrichten is dat een voordeel dat er echt toe doet.

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur15

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.