Kleurtrends voor de slaapkamer

Wanneer je je slaapkamer (opnieuw) gaat inrichten, dan is het natuurlijk interessant om te weten kleuren op dit moment helemaal ‘in’ zijn voor de slaapkamer. Kleuren die nu in de mode zijn, zijn dat namelijk niet voor niets. Dergelijke kleuren(combinaties) hebben dan serieus iets toe te voegen aan de uitstraling van je slaapkamer. Wat de belangrijkste kleurtrends voor de slaapkamer momenteel zijn lees je hieronder. We sluiten dit artikel af met een paar veelbelovende kleurencombinaties.

Blauw

Een kleur die al vele jaren populair is voor in de slaapkamer is blauw. Dit komt vermoedelijk vooral doordat van blauw een rustgevende werking uit gaat. Uiteraard is dat voor in de slaapkamer ideaal. Welke varianten van blauw het meest geschikt zijn? Dat kan zeeblauw zijn, maar ook denimblauw, azuurblauw, koningsblauw, pastelblauw of zelfs diep, donkerblauw. De geschiktheid van deze blauwe varianten hangt mede af van met welke kleur(en) je het mee combineert.

Diepe, donkere kleuren

Onder diepe, donkere kleuren vallen onder meer donkergroen, donkerpaars, zwart, bordeauxrood en het al eerder genoemde donkerblauw. Wanneer je deze donkere kleuren op de juiste manier toepast kun je je slaapkamer er een wat zwoele uitstraling mee geven. Aangezien het aanbrengen van donkere kleuren gewaagd is, is het slim om eerst met kleurstalen aan de slag te gaan. Er bestaan tegenwoordig zelfs apps waarmee je je slaapkamer voor je kunt zien in de kleuren die je in gedachten hebt.

Okergeel

Okergeel is een kleur die de laatste jaren een flinke opmars heeft doorgemaakt. Daarbij heeft okergeel duidelijk ook de slaapkamer gebruikt. Hoe je okergeel het best kunt aanbrengen in je kamer? Nou, een van de muren in okergeel schilderen is uiteraard een optie, maar je kunt natuurlijk ook kleinere attributen in deze verfijnde kleur in de kamer zetten. Hoe dan ook, okergeel is bij uitstek een kleur om in een combinatie te gebruiken. Vooral met donkerdere kleuren doet okergeel het vaak erg goed.

Naturelkleuren

Net als okergeel zijn natuurlijke naturelkleuren ideaal om een andere, donkerdere kleur mee te accentueren. Kleuren die hieronder kunnen vallen zijn lichtroze, lichtgroen en beige. Dit zijn sowieso flexibele kleuren, want je kunt hier enorm veel goede combinaties mee maken. De muren van je voltallige kamer van deze kleuren voorzien is natuurlijk ook mogelijk. Je bent dan in ieder geval verzekerd van een slaapkamer met een rustgevend karakter.

Welke kleurencombinaties zijn geschikt?

Wanneer je het liefst twee of meer kleuren gebruikt voor (de muren van) je slaapkamer, dan is het belangrijk dat je een goede combinatie tot stand brengt. De volgende kleurencombinaties zijn volgens de laatste kleurentrends populair voor in slaapkamers:

  • Zachtroze met een diepe en niet te donkere blauwe kleur.
  • Zachtroze met donkergroen.
  • Een relatief donkere variant van blauw met okergeel.
  • Een donkere combinatie tussen donkerblauw, donkergroen en petrol.

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur11

Recente blog artikelen

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.