Woonkamer inrichten met een low-budget

Dat het smaakvol inrichten van een woonkamer belangrijk is, daar kan iedereen het wel over eens zijn. Echter, we kunnen ook niet om het feit heen dat het naar hartenlust inrichten van een woonkamer geld kost. Als je hierbij simpelweg je hart volgt, kan het zelfs om veel geld gaan. Uiteraard kan niet iedereen zich dat zomaar veroorloven. Het inrichten van een woonkamer met een low-budget is evenwel ook mogelijk. Hieronder geven we je zes adviezen die je helpen je woonkamer voor weinig geld mooi in te richten.

Koop je meubels slim in

Het grootste deel van de uitgaven bij het inrichten van een woonkamer gaat op aan meubels. Hier valt dan ook meteen de grootste financiële winst mee te behalen. Je hoeft bijvoorbeeld niet per se meubels van bekende topdesigners aan te schaffen. Je zou bovendien op zoek kunnen gaan naar tweedehands meubels die stijlvol zijn en in een goede staat verkeren.

Wanddecoratie

Door decoratie aan de muren aan te brengen verander je de uitstraling van je woonkamer meteen aanzienlijk. Het mooie van wanddecoratie is dat dit helemaal niet duur hoeft te zijn. Grote posters en mooie fotolijsten zijn voorbeelden van producten die hooguit maar een paar tientjes hoeven te kosten. Het laten afdrukken van mooie foto’s is evenmin erg duur. Een spiegel ophangen en zelf met kleurrijke decoratie aan de slag gaan zijn andere voorbeelden van low-budget je woonkamer inrichten.

Laminaat

Als je voor je woonkamer nog een vloer nodig hebt, dan vormt laminaat bijna altijd de beste keuze op financieel gebied. Ondanks dat laminaat relatief goedkoop is, is de uitstraling ervan simpelweg erg fraai. Althans, er is qua kleur en stijl zoveel te kiezen dat er zonder twijfel iets bij zit dat helemaal naar je smaak is.

Kussens

Sierkussens en bankkussens hebben ook een vrij grote impact op de aanwezige sfeer in de woonkamer. Als je deze kussens qua uiterlijk eens wilt veranderen, dan kun je dit op vrij goedkope wijze doen door gewoon een paar nieuwe kussenslopen te kopen. Doe zo’n nieuw omhulsel om het kussen heen en het geheel oogt ineens weer heel anders.

Stekken van planten

Veel mensen zijn er dol op om planten in de woonkamer te hebben. Wanneer dit ook jouw wens is, maar je wilt hier eigenlijk zo min mogelijk aan uitgeven, dan kun je bij een tuincentrum proberen een paar stekken van planten aan te schaffen. Deze stekken kosten waarschijnlijk maar een schijntje. Binnen een paar maanden groeien deze desondanks uit tot volwaardige planten.

Sfeerbeelden op televisie

De kans is groot dat er een televisie in je woonkamer staat of hangt. Op het moment dat je tv uit staat is dit eigenlijk maar een groot, donker en leeg vlak. Om de sfeer in je woonkamer wat te verbeteren zonder daar veel voor te hoeven betalen kun je ervoor kiezen soms gewoon eens wat sfeerbeelden op televisie te tonen. Denk hierbij aan beelden van natuurlijke highlights. Dit leidt net niet te veel af, maar is zonder twijfel positief voor de algehele sfeer.

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur 11

Recente blog artikelen

Het herkennen van verschillende houtsoorten

De diverse wereld van vloerkleden

4 prachtige meubels om je badkamer te personaliseren

Stucwerk als investering voor je huis 

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.