Dé kleuren voor de lente en zomer

Wanneer in het voorjaar de dagen weer langer worden, de zon weer wat hoger komt te staan en de natuur weer tot bloei komt, dan weet je dat de lange Nederlandse winter weer bijna ten einde is. Dit is dan ook meteen het sein om je woning klaar te maken voor de aankomende lente en zomer. 

Om de zomerperiode ook in huis tot leven te laten komen is het zaak om de juiste kleuren aan te brengen. Vooral in de woonkamer loont het de moeite dit te doen. Daarom vertellen we je hieronder wat de kleuren zijn voor jouw woonkamer in de lente en zomer. Eerst gaan we dieper in op wat de basiskleuren in het interieur kunnen zijn, daarna maken we duidelijk met welke toevoegingen je het geheel helemaal zomers afmaakt.

De basis: lichte maar niet te opvallende kleuren

Over het algemeen geldt dat lichte kleuren in huis het best passen bij de seizoenen lente en zomer. Het is dan ook aan te raden de basiselementen van je woonkamer in lichte kleuren uit te voeren. Denk hierbij vooral aan de vloer, de muren en de grotere meubelstukken. Uiteraard is het verstandig om te kiezen voor meerdere lichte kleuren die goed bij elkaar passen. Naast wit kun je bijvoorbeeld kiezen voor lichtgele en lichtblauwe kleuren.

Tegelijkertijd is het natuurlijk ook zaak dat je donkere kleuren niet te dominant aanwezig laat zijn. Dus als het even kan: probeer grote, donkere meubelstukken een andere plek te geven, zodat deze de zomerse uitstraling van de woonkamer niet verstoren. Je kunt deze grote objecten wellicht ook van een andere kleur voorzien door deze te schilderen of te decoreren.

Maak het af met elementen met deze fellere kleuren

Met een woonkamer die vooral uit lichte en subtiele kleuren bestaat ben je hoe dan ook al een heel eind op weg naar een perfect bij de lente en zomer passende woonkamer. Wil je het geheel echter helemaal afmaken, dan doe je er goed aan ook nog wat felle kleurtinten aan dit geheel toe te voegen. De zomer staat immers in alle opzichten bekend als een kleurrijk seizoen. Het zou dan ook zonde zijn als dit in je huiskamer niet tot uiting komt.

Ook wat betreft het aanbrengen van wat fellere kleurtoetsen blijken geel en blauw kleuren te zijn die goed passen bij de zomer. Wie weet komt dit wel doordat deze kleuren doen denken aan een zonnige stranddag. Hoe dan ook, fel gele en blauwe elementen doen het dus goed in een zomerse woonkamer. Ditzelfde kan ook gezegd worden over groene, rode, oranje en roze tinten. Geen wonder dat planten en bloemen eveneens uitstekend passen bij een lenteachtig of zomers ingerichte woonkamer. 

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur15

Recente blog artikelen

Waarom zou je kiezen voor een goedkope bank?

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.