Lentedecoratie

Veel mensen zien de lente als de mooiste periode van het jaar. De lente markeert bovendien het einde van weer een lange en (meestal) grauwe winter. In het voorjaar worden de dagen weer langer en de zonnestralen krachtiger. Bovendien komt buiten alles weer in bloei. Genoeg reden dus om ook weer wat te veranderen aan je interieur. Door je huis volop te voorzien van lentedecoratie haal je het beste uit je woning in dit jaargetijde. Hieronder lees je tips over hoe je dit kunt doen. 

Maak je huis lenteklaar

Voordat je daadwerkelijk begint met het aanbrengen van lentedecoratie is het verstandig je woning hier eerst klaar voor te stomen. Hierbij begin je met het weghalen van versiering en accessoires die een echt winterkarakter hebben. Berg dus je dekens, glitters, kaarsen en achtergebleven kerstversiering maar weer op. 

Als dat gedaan is, is dat het ideale moment om je woning even een grondige schoonmaakbeurt te geven. Reinig hierbij ook dingen die je niet dagelijks schoonmaakt. Denk hierbij aan de plinten, gordijnen en keukenkastjes. Zo maak je je woning helemaal klaar voor de lente.

Bloemen en planten

Zoals gezegd staat lente buiten in het teken van bloemen en bloesem. Uiteraard is dat genoeg aanleiding om ook binnen weer wat nieuwe planten en bloemen te plaatsen. Dit is de ultieme manier om met weinig moeite veel extra kleur in huis aan te brengen. Vind je het zonde dat verse bloemen al na een week of twee zijn verwelkt? Dan vormen kunstplanten en -bloemen een heel goed alternatief. Verder haal je niet lang voor Pasen natuurlijk een setje paastakken in huis. Versier deze met eitjes en andere kleurrijke elementen en zet ze vervolgens in een stijlvolle vaas

Voorjaarskrans

Als je het beste uit de mogelijkheden van planten en (kunst)bloemen wilt halen, dan raden we aan om een of meerdere voorjaarskransen neer te leggen of op te hangen. Leg zo’n krans bijvoorbeeld neer op de salontafel of eettafel. Ophangen aan de voordeur geeft ook een fraai effect. Dergelijke kransen kun je kopen, maar deze zelf maken is ook mogelijk. Gebruik in dat geval bijvoorbeeld bramentakken of berkentakken en kleine (kunst)rozen als basis. Mos en veren zijn elementen die een voorjaarskrans op een mooie manier kunnen afmaken.

Textiel

Je textiel heeft een behoorlijke invloed op de sfeer in huis. Zoek daarom zeker eens tussen al je kleden, ovenwanten, handdoeken en theedoeken om te zien welke qua kleur en uitstraling het best bij de lente passen. Daarnaast is de overgangsfase van winter naar lente de ideale periode om je winterdekbed te vervangen voor een wat lichtere variant. Doe om het dekbed een dekbedovertrek met vrolijke, zachte en lenteachtige kleuren.

Tips voor leuke lenteaccessoires

Als je de bovenstaande adviezen hebt opgevolgd, dan heb je je huis al behoorlijk klaargestoomd voor het voorjaar. Voeg je daar ook nog de volgende vormen van lentedecoratie aan toe, dan ben je echt helemaal klaar voor de lente:

  • Fotolijstjes met daarin een verzameling van kunstbloemen, takjes en blaadjes.
  • Een lichtgekleurde deurmat met lenteuitingen.
  • Decoratieve elementen van materialen als hout, riet en bamboe. Goede voorbeelden hiervan zijn krukjes en mandjes.
  • Een setje lichtgekleurde of glazen vloervazen. Hier hoeven niet per se planten in te staan.
  • Een lichte vorm van raamdecoratie in plaats van dikke gordijnen.

Uitgelichte afbeelding

Tijdvoorinterieur14

Recente blog artikelen

Waarom zou je kiezen voor een goedkope bank?

Een verademing boven de stad: dakterras verfraaien met blomus tuinmeubelen

Ontdek de charme van een klassieke badkamer

Het herkennen van verschillende houtsoorten

Contact

Wil je een tekst op Tijd voor Interieur of een blogartikel laten plaatsen? Tijd voor Interieur is onderdeel van Seo²: een platform voor SEO-linkbuilding met >25 websites. Meer weten over de mogelijkheden voor adverteren op Tijd voor Interieur ? Bekijk de tarieven en voorwaarden op de Seo² website.